Ismét a régi (dán) klubjában az NSO által „felfedezett” kis focista

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.05. 14:58
Címkék
Klubot váltott a dán FC Nordsjaelland U12-es csapatának magyar játékosa, a korábban a Manchester City korosztályos együttese ellen is gólt szerzett Németh Hunor: visszatért korábbi klubjába, az FC Köbehavnba.

Pór Károly – utanpotlassport.hu A Dániában élő, 2007-es születésű Németh Hunorra még két éve figyelt fel a Nemzeti Sport Online, és azóta több nemzetközi megmérettetésen is felhívta magára a figyelmet. Tavaly tavasszal 64 csapatos olaszországi tornán a legjobb négybe vezette csapatát, az FC Nordsjaellandot, és a torna három legjobb játékosa közé választották, köszönhetően többek között a Hertha elleni szenzációs fejes góljának. Aztán ősszel már az FCN U12-es csapatának tagjaként egy angliai túra során gólt szerzett a Manchester City ellen is, majd idén januárban azzal a videóval vált híressé, amelyen sarokkal emelte a labdát kosárlabdapalánkra, és onnan bepattant a gyűrűbe. A felvétel több nagy videómegosztó portálon feltűnt és a hazai sajtó is felkapta.Pór Károly – utanpotlassport.hu A Dániában élő, 2007-es születésű Németh Hunorra még két éve figyelt fel a Nemzeti Sport Online, és azóta több nemzetközi megmérettetésen is felhívta magára a figyelmet. Tavaly tavasszal 64 csapatos olaszországi tornán a legjobb négybe vezette csapatát, az FC Nordsjaellandot, és a torna három legjobb játékosa közé választották, köszönhetően többek között a Hertha elleni szenzációs fejes góljának. Aztán ősszel már az FCN U12-es csapatának tagjaként egy angliai túra során gólt szerzett a Manchester City ellen is, majd idén januárban azzal a videóval vált híressé, amelyen sarokkal emelte a labdát kosárlabdapalánkra, és onnan bepattant a gyűrűbe. A felvétel több nagy videómegosztó portálon feltűnt és a hazai sajtó is felkapta.

Hunor gólja a Manchester Citynek (2:23-tól a gól, a teljes videóban pedig az angliai túra klipje)

Sarokkal a kosárgyűrűbe

Áprilisban még részt vett a Nordsjaellanddal a 32 csapatos, olaszországi Metropolitan-kupán, melyen a 3. helyen zártak, és ezt követően elköszönt az FCN-től, és visszatért korábbi klubjához, az FC Köbehavnhoz.

Németh Hunor már az FC Köbenhavn edzéseit látogatja Fotó: N.T.
Németh Hunor már az FC Köbenhavn edzéseit látogatja Fotó: N.T.

Németh Hunor már az FC Köbenhavn edzéseit látogatja • Fotó: N. T.

„Hunor két év után klubbot vált, visszamegy az FCK-ba – tájékoztatta a döntésről az utanpotlassport.hu-t a játékos édesapja, Németh Tamás. – Régóta érlelődött bennünk, most érett meg teljesen. A Nordsjaellandnál is szépen fejlődött Hunor, és a klub utánpótlása ontja a tehetségeket, akiket nagyon fiatalon beépítenek az első csapatba. Minden korosztályban ugyanarra a stílusra építenek, ami biztonságérzetet is ad a gyerekeknek. Viszont úgy érezzük, hogy kreatívabb játékfelfogás Hunor fejlődését most jobban segítené, nagyobb teret ad neki az önmegvalósításra. Miután korábban már a Köbenhavnnál is eltöltöttünk két évet, van összehasonlítási alapunk, és úgy éreztük, az FCK sokpasszos, labdatartásra épülő játékában jobban ki tud bontakozni, az erősségeit jobban érvényre tudja juttatni. Itt kevésbé korlátozza a játékot a taktika, és ebben a korban az fontos.”

A napokban már újra a fővárosi csapattal edzett az ifjú támadó, és nagyon kedvezőek voltak a benyomások.

„Hunort nagy örömmel, régi ismerősként fogadták. Először az U13-asokkal edzett, de alapvetően még az U12-be tartozik. A dán szövetség az FCK akadémiáját is 4.5-ösre értékeli 5-ös skálán, csakúgy, mint az FCN-ét, de azt érezzük, hogy itt az egyéniségre helyeződik a hangsúly. A 2020–21-es tanévtől pedig Hunor a klub magániskolájába jár, ami sok szempontból segítséget jelent. A profi futballistává válás útján tehát új tanulási szakaszba léptünk, megyünk tovább az úton. A java csak most jön” – mondta az édesapa.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik