Úszás: Pádár Nikolett egyéniben is ott lenne a budapesti felnőtt-vb-n

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.03.17. 12:17
Címkék
A Szegedi Úszó Egylet 15 éves versenyzője, Pádár Nikolett a háromhetes thaiföldi edzőtábor után a veszprémi Modern Városok Kupáján pályafutása eddigi legjobb 200 m gyorsát úszta, de természetesen tovább faragna az időn, amely akár egyéni vb-indulást is érhet neki júniusban a Duna Arénában.

Tavaly remek évet zárt a szegediek még nem egészen 16 esztendős úszóreménysége, Pádár Nikolett: a nyári, római junior Európa-bajnokságon 200 m gyorson a magyar válogatott egyetlen aranyérmét nyerte, az ősszel pedig – pályafutása első felnőtt-világversenyén – a kazanyi rövid pályás Eb-n szintén kétszázon döntőbe jutott, és ötödik lett.Pádár Nikolett: a nyári, római junior Európa-bajnokságon 200 m gyorson a magyar válogatott egyetlen aranyérmét nyerte, az ősszel pedig – pályafutása első felnőtt-világversenyén – a kazanyi rövid pályás Eb-n szintén kétszázon döntőbe jutott, és ötödik lett.

Kétezerhuszonkettőt a többi válogatott versenyzőhöz hasonlóan ő is melegégövi edzőtáborral indította, honlapunknak elmondta, a februári, thaiföldi három hét jó hatással volt a felkészülésére.

„Minden körülmény tökéletes volt, a medence, a konditerem, az étkezés. Azért jók ezek a táborok, mert teljesen el vagyunk különítve, tényleg csak az edzésekre kell figyelni. Nincs iskola vagy más zavaró tényező. És szerencsére gyorsan kaptunk pozitív visszajelzést arról, hogy jó úton haladunk: a hazaérkezés után az eddigi legjobb kétszáz gyorsomat úsztam meg a veszprémi versenyen.”

A múlt hét végén pedig újabb Modern Városok Kupája-fordulót rendeztek, ezúttal Pádár „hazai pályáján”, a szegedi Tiszavirág Uszodában, amelyen négy érmet gyűjtött.

„Nem voltam százszázalékos, egy kisebb betegséggel küzdöttem, de kíváncsiak voltunk, hogy ilyen formában mire vagyok képes. Örülök, mert nem ment rosszul, négyszázon sikerült is javítanom, pedig most tényleg nem az volt a cél, hogy egyéni rekordokat ússzak. A LEN-pontok szerint a második helyen zártam a versenyt, ez is biztató.”

Pádár Nikolett egyéniben is ott szeretne lenni a hazai rendezésű felnőtt vb-n Forrás: MÚSZ
Pádár Nikolett egyéniben is ott szeretne lenni a hazai rendezésű felnőtt vb-n Forrás: MÚSZ

Pádár Nikolett egyéniben is ott szeretne lenni a hazai rendezésű felnőtt vb-n  •  Forrás: MÚSZ

A junior Eb-aranyérmes sportoló a jövő héten Törökországba utazik, és ott újabb három hetes edzőtáborral folytatja a felkészülését. Csapatával együtt néhány nappal a felnőtt országos bajnokság előtt tér haza, Debrecenben már szeretne igazán jó időket úszni.

„Az ob-n minél jobban kell teljesítenem, hiszen szeretnék ott lenni a június közepén kezdődő, hazai rendezésű világbajnokságon. Jelen állás szerint benne vagyok a legjobb négyben kétszáz gyorson, ami azt jelenti, hogy úszhatok a váltóban, de nem szabad hátradőlni. Nagy a versengés ezen a számon itthon, A-szintet szeretnék elérni, ami azt jelenthetné, hogy egyéniben is rajthoz állhatok.”

Pádárra sűrű program vár az idén: júniusban felnőtt-vb, júliusban junior Eb, augusztusban felnőtt Eb, és akkor a Kazanyba tervezett, egyelőre törölt junior-vb sorsa még bizonytalan…

„Olyan típusú úszó vagyok, aki minden versenyen részt szeretne venni, ott akarok lenni mindhárom versenyen, de persze meglátjuk, ebből mi jön össze – mondta, majd kitért a felnőttmezőnybe történő átmenetre is. – Úgy gondolom, nekünk, lányoknak ebből a szempontból könnyebb dolgunk van, szerencsére jól is sikerült a bemutatkozásom, a tapasztalatszerzés volt a cél, és végül döntőt úszhattam az ősszel Kazanyban. Még az idén is az lesz a legfontosabb, hogy szokjam ezt a környezetet, rutinosabbá váljak. Aztán remélem, jövőre már ténylegesen be tudok robbanni a felnőttmezőnybe.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik