Kemény Dénes: Egyesek nem értek el egy bizonyos szintet

Vágólapra másolva!
2011.07.30. 13:28
null
A vb vége nem úgy sikerült, ahogy a fiúk eltervezték (Fotó: MTI)
Címkék
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes szerint érmet érdemelt volna a csapata, amely azonban saját magának is „köszönheti", hogy végül lemaradt a bronzról is, miután 12–11-re kikapott a horvátoktól. Varga Dániel nem érti, miért kezdtek olyan gyengén a 3, helyér vívott meccsen, testvére, Dénes pedig úgy látja, hogy az együttes ingatag lábakon áll.

 

„Nem azt érdemeltük, hogy érem nélkül utazzunk haza, de sajnos mi is tettünk érte, hogy így történjék – nyilatkozta Kemény Dénes. – Az első két negyedben túl sok volt a gyenge, a közepest sem elérő teljesítmény, és be kell látni, az egész világbajnokságra igaz, hogy egyesek nem értek el egy bizonyos szintet, így nem tudtunk spórolni. Még érnie kell a csapatnak, ám az elmúlt három évben – a mostani két utolsó vereségünk ellenére is – utolértük az előttünk járókat, az olimpiai győzelemre is esélyes szerb és horvát csapatot, játékban mindenképpen. A bíráskodás? Azt azért megkérdezném a mai meccs után, hogy lövésbe hogyan nyúlhat bele egy már kiállított játékos – büntetlenül? Nem láttam még ilyet, pontosabban láttam, ilyenkor azonban ötméterest ítéltek... A bíróknak olyanoknak kell lenniük, mint a kapufáknak: semlegesnek... Finoman fogalmazva nem éreztem ezt mindig így, de otthon majd kielemzem a történteket, bírókra lebontva; egyelőre még nagyon friss az élmény.”

„Nagy ürességet érzek... – értékelt érthetően nehéz lelkiállapotban Varga Dániel a bronzmérkőzés után. – Most nincs is kedvem semmihez, még hazamenni sem... Nem tudom... Minden klassz volt 46 órával ezelőttig, jól sikerült a felkészülés, fantasztikus volt a csapatban a hangulat, erre fel érem nélkül kell hazamennünk. Fáj... Ma megint borzalmasan kezdtünk, mint itt a világbajnokságon oly sokszor, pedig vallom, mert láttam, jobban ráhangolódtunk a meccsre, mint a horvátok. Nem tudom, mi történt. A lövésem nem tudom, melyik játékos blokkjában halt el, lehet, hogy Dobudéban, és akkor ötméteres jár. Fontos szituáció volt, de nem foghatjuk erre. Nagy az üresség...”

Testvére, Dénes is kiemelte a rossz kezdést, ám rávilágított arra is, hogy nem elég kiegyensúlyozott a teljesítményük.

„Mit mondjak? Elrontottuk. Rosszul kezdtünk megint, ennek meg kell találni az okát. Ingatag lábakon áll a csapat: van amikor nagyon fent van, és van, amikor nagyon lent. Igen, Peking óta az a legerősebb csapatunk, de még nem kellőképpen. A negyedik legjobb együttes vagyunk a világon, ezt mutatja a tábla, nem a legjobb, ne áltassuk magunkat. Dolgozni kell, hogy újra a legjobbak legyünk, mondjuk már a januári, eindhoveni Európa-bajnokságon” – mondta az ifjabbik Varga fivér.

EMLÉKEZTETŐ: VIZES VB, SANGHAJ 2011
FÉRFI VÍZILABDA, A 3. HELYÉRT
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 12–11 (5–2, 3–2, 3–5, 1–2)
Oriental Sport Center, Natatorium, 2000 néző. V: Borrell (spanyol), Sztravridisz (görög)
HORVÁTORSZÁG: Pavic – Sukno 1, Barac, DOBUD 1, Buric 1, BOSKOVIC 4, Jokovic 1. Csere: Buslje 1, BULJUBASIC 3, Muslim, Karac, Paskvalin, Obradovic. Szövetségi kapitány: Ratko Rudic
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – BIROS 3, VARGA DÉNES 3, Hárai 1, Hosnyánszky 1, Madaras 1, Kiss G. 1. Csere: Szécsi (kapus), Steinmetz Á.1, Varga Dániel, Szivós, Varga II Zs., Gór-Nagy. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 11/7
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Sukno (29. p.)
Kiállítva – végleg cserével: Boskovic (32. p.), Buslje (32. p.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik