Vizes vb: Néhány játékosom kishitűen és bután játszott - Merész

Vágólapra másolva!
2011.07.23. 11:21
Címkék
Merész András, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya csalódottan nyilatkozott az Ausztrália ellen 10–9-re elveszített mérkőzés után: a szakember szerint nem tudott bravúrt bemutatni csapata a sanghaji világbajnokságon.

„Ezen a világbajnokságon hiányzott a bravúr a csapattól, csupán egy bravúrocskát tudott felmutatni, gondolok itt a hollandok elleni döntetlenre. Ez pedig nem volt elég a nyolc közé jutáshoz. Sajnos néhány játékosom kishitűen, néhány bután játszott az ausztrálok ellen – néhány pedig kishitűen és bután..." – mondta Merész András a Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó tudósítójának.

„Próbáltam többféleképpen is belenyúlni a mérkőzésbe, nem sikerült. Nyomát sem láttam annak a harci szellemnek, amely a hollandok ellen jellemezte a csapatot. Férfiasan be kell vallani, ez a tíz kilenc igazából tíz hét, hiszen az ellenfél a végén már nem támadott, az idővel játszott, pontosan tudta, maximum ennyire jöhetünk fel. Márpedig a különbség teljesen mindegy volt... Az a szomorú, hogy nem megbántva az ausztrál női vízilabda szerelemeseit, de ez minden idők egyik leggyengébb ausztrál játéka volt – nos, ez ellen jutottunk ennyire... Azt mondtam a játékosoknak most, a mérkőzés után, hogy mindenki saját magában keresse a hibát, ne másban, ne a körülményekben – természetesen magamra is vonatkozik mindez" – tette hozzá csalódottan a szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik