Fehérvári Eb-főpróba előtt a Kemény-csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.01.04. 14:19
null
Fehérváron sokat tehetnek a válogatott kerettagságért a játékosok (fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
A kevesebb mint két hét múlva kezdődő hollandiai vízilabda Európa-bajnokság előtt főpróbának tekinthető a 6. Volvo–kupáért kiírt nemzetközi torna, amelyet Székesfehérváron rendeznek meg péntektől vasárnapig a házigazda mellett az olasz, a német és a kanadai válogatott részvételével.

Amint azt Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az eindhoveni Eb–t megelőzően jövő szerdán ugyancsak az erőfelmérés jegyében még a horvát válogatottal is megütközik legénysége. A gárda összetételéről, vagyis az Eb-re utazó 13 főről a Volvo-kupa után, annak tapasztalatai alapján dönt a kapitány.

„Nem kis fejtörés lesz kijelölni a tizenhárom játékost, noha tizenöt év tapasztalata azért segít” – mondta a szakvezető, aki szerint az ezúttal felettébb szokatlan időpontban zajló esemény segít a formába hozásban, a csapatkijelölésben és a jó Eb-szereplésben egyaránt, de abban is, hogy a közönséget kiszolgálja a válogatott.

A székesfehérvári tornára amúgy a belépők már elfogytak, s a szervezők – amint azt Török László, a szövetség szóvivője elmondta – azon gondolkodnak, hogy csak állóhelyek legyenek a városi uszodában, mert akkor kevesebben szorulnak ki az eseményről.

A torna nyitó napján Kanada, másnap a világbajnoki címvédő Olaszország, a záró napon pedig Németország együttese lesz az olimpiai bajnok Kemény-csapat ellenfele.

VÍZILABDA, VOLVO-KUPA
A PROGRAM
PÉNTEK
18.30 ó: Olaszország–Németország
20.30 ó: Magyarország–Kanada
SZOMBAT
18.30 ó: Németország–Kanada
20.30 ó: Magyarország–Olaszország
VASÁRNAP
9 ó: Kanada–Olaszország
11 ó: Magyarország–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik