Honvéd-Eger döntő lesz a Magyar Kupában

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.20. 21:26
null
A Fradi nem volt elégedett a játékvezetéssel (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A Ferencvárost legyőző Honvéd és a Szeged ellen nyerő Eger játssza a döntőt a férfi vízilabda Magyar Kupában.

Elsőként a Honvéd jutott be a férfi vízilabda Magyar Kupa fináléjába, miután az elődöntőben 9–7-re legyőzte a Ferencvárost.

A két csapat összecsapása kiegyenlített küzdelmet hozott, mindössze a második játékrészt nyerte meg a Honvéd, ez pedig elégnek bizonyult a végső sikerhez. A Honvéd nyolcadik MK-győzelmét szerezheti meg vasárnap.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy az FTC elnöke és vízilabda-szakosztályának vezetősége az első elődöntőt követően közleményben bírálta a játékvezetést – amely megítélése szerint „mélységesen átlépte minden sportszerűség határát” –, és felkérte a szövetséget, hogy vizsgálja meg a mérkőzés alatt történteket.

A találkozón a zöld-fehérek ellen öt ötméterest ítélt a játékvezető, Ambrus Tamás együttese ezzel szemben egyetlen büntetőt sem kapott.

Este az is kiderült, hogy az Eger lesz a Honvéd ellenfele, miután a második elődöntőben hat góllal megverte a Szegedet.

A vidéki élcsapatok rangadóján remek védekezéssel 2–0-ra vezetett az Eger az első két negyedet követően, Szécsi egyszerűen megbabonázta a szegedi játékosokat. Fordulás után Török még szépített, de a hevesi alakulat egy 5–0-s sorozattal eldöntötte a fináléba jutás kérdését

A kanadai Graham duplázott, Hosnyánszky nyolcméteres csavargólja remekbe szabott találat volt. A 7–1-es egri vezetés után már mindkét oldalon teher nélkül pólózhattak a játékosok, így többször is hálóba mentek a lövések.

FÉRFI VÍZILABDA MK 
ELŐDÖNTŐ
GROUPAMA-HONVÉD–FTC-FISHER KLÍMA 9–7 (1–1, 3–1, 3–3, 2–2)
Szőnyi út, 800 néző, Vezette: Fekete B., Marjay
HONVÉD: Gergely – BÁTORI 4, Szivós, Tóth M. 1, HÁRAI 2 (1), Gór-Nagy, Mátyás, Csere: Jansik, Salamon 1, Székely 1 (1), Hangody L.
FTC: B. Mitrovics – CZIGÁNY K. 2 (1), Varga T., Szeles, Misics 1 (1), Kunac, Weszelovszky 2, Csere: Tóth Z. 1 (1), Varga I Zs. 1, Ágner, Galambos, Illés S.
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 16/3
Gól – ötméteresből: 5/4, ill. –
Kipontozódott: Weszelovszky (16. p.), Gór-Nagy (27. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Varga T. (20. p.), Szeles (21. p.)
MESTERMÉRLEG
VAD LAJOS, a Honvéd edzője: – Ezen a mérkőzésen mi megpróbáltunk csak a játékkal foglalkozni, az eredmény, hogy vasárnap döntőt játszhatunk a Magyar Kupáért.
AMBRUS TAMÁS, a Fradi edzője: – Gratulálok csapatomnak a harmadik helyhez, a többi önmagáért beszél…
 
ZF-EGER–SZEGED-BETON VE 9–3 (2–0, 0–0, 2–1, 5–2)
Szőnyi út, 800 néző, Vezette: Horváth Cs., Petik András
EGER: Szécsi – Hegedüs G., Biros 1, HOSNYÁNSZKY 2, Kis G. 1, GRAHAM 2, BUNDSCHUH 1, Csere: Feltham 1, Kovács G., Varga II Zs. 1, Binder, Kotszidisz, Sántavy
SZEGED: Baksa, Younger 1, Török 2, Komlósi, Molnár T., Vindisch, Kiss Cs. Csere: Busila, Somogyi, Juhász Zs., Kayes, Varga P.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 6/2
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 2/1
Kipontozódott: Komlósi (25. p.)
MESTERMÉRLEG
GERENDÁS GYÖRGY, az Eger edzője: – Hasonlított ez a találkozó, a szegedi meccsre, csak akkor kiengedtünk a végén, míg most nem. Jól működött a védekezésünk. A szegedi győzelmet egy dekoncentált, rossz meccs követte a Barceloneta ellen, fontos, hogy a Honvéddal szemben ezt a hibát ne kövessük el.
KÁSÁS ZOLTÁN, a Szeged edzője: – Ilyen játék után nemhogy bronzot, de még bakelitérmet sem érdemelnénk. Sokat dolgozunk, azonban nem tudom az okát, miért ennyire passzív és néha lélektelen a játékunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik