Jenson Button részt vesz a magyar pólóválogatott edzésén

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2011.06.22. 14:44
null
Jenson Button a Margitszigeten vendégeskedik majd (Fotó: Action Images)
Címkék
A 2009-es Formula–1-es világbajnok, Jenson Button személyében illusztris vendége lesz a magyar vízilabda-válogatott jövő csütörtöki edzésének a Margitszigeten. Az autóversenyző külön helikopterrel érkezik majd a magyar fővárosba, és mintegy négy órán keresztül vendégeskedik nálunk. Ezt a július eleji Vodafone-kupa mai sajtótájékoztatóján jelentette be Beck György, a hazai szövetség társelnöke, a névadó Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója.

 

Kemény Dénes csapata a Vodafone-kupáért száll medencébe – a brit versenyző és csapata, a McLaren-Mercedes főszponzorként köztudottan szoros kapcsolatot ápol a telefonos céggel –, ellenfele a sanghaji „vizes” világbajnokság főpróbájaként a görög, a német és az orosz válogatott lesz majd július első három napján.

A budapesti esemény jelentőségét növeli szakmailag, hogy alig két héttel előzi meg a vb-t, amelyen Kemény Dénes szövetségi kapitány legénysége éremreményekkel száll medencébe. A szakvezető a szerdai összejövetelen egyértelművé tette, hogy mind a Vodafone-kupán, mind a vb-n az aranyérem a cél.

SZAVAZÁS

Ön szerint hogyan szerepel a magyar férfi pólóválogatott a sanghaji vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Bátor, harcos csapatot akarok látni, amely megnyeri a kupát, még ha nem a legjobb formájában is, azt ugyanis a kínai világbajnokságon kell elérni – fogalmazott Kemény Dénes. – Természetesen ott is az aranyra törünk, és ugyanez a cél a londoni olimpiára is.”

A kapitány kitért rá, hogy a vb-re nevezendő 13 játékosát legkésőbb jövő szerdára, a hétvégi görögországi torna tapasztalatait is figyelembe véve jelöli ki a jelenlegi 17 fős keretből.

„Korfu után már végképp tiszta lesz minden, addig bárki bizonyíthatja, hogy ott a helye a csapatban. A keretszűkítés ezzel együtt mindig fájdalmas döntés, szakmailag és emberileg egyformán nehéz, s lelkileg is megpróbáltatást jelent” – avatta be a jelenlevőket a sikerkapitány.

Beck György, a hazai szövetség társelnöke, a névadó Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy cége kitart a válogatott támogatása mellett.

„A tavalyi még a tesztelés időszaka volt, az idei második Vodafone-kupa viszont már annak a bizonyítéka, hogy hosszabb távon is együtt fogunk működni. Úgy időzítjük ez után is, hogy az adott év aktuális csúcseseménye, jelen esetben közvetlenül a vb előtt legyen a mi tornánk, amelyen a magyar közönség a világverseny előtt láthatja hazai medencében utoljára kedvenceit” – mondta Beck György.

A VODAFONE-KUPA PROGRAMJA
1. FORDULÓ (július 1., péntek)
Németország–Oroszország 17.30 óra
Magyarország–Görögország 19
2. FORDULÓ (július 2., szombat)
Görögország–Oroszország 17.30
Magyarország–Németország 19
3. FORDULÓ (július 3., vasárnap)
Görögország–Németország 9.30
Magyarország–Oroszország 11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik