Kemény-legények kemény csoportban a vb-n

Vágólapra másolva!
2011.04.15. 10:38
null
Varga Dánielék nehéz csoportba kerültek (Fotó: Czagány Balázs, archív)
Címkék
Könnyűnek egyáltalán nem nevezhető csoportellenfelei lesznek a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a nyári sanghaji világbajnokságon. A mieink az A jelű kvartettben szerepelnek, ahol a spanyol, a montenegrói és a kazah csapat kapott még helyet.

A csoportgyőztesek egyenes ágon a negyeddöntőbe kerülnek, míg a második, illetve harmadik helyezettek egymás ellen mérkőznek meg a legjobb nyolc közé jutásért.

Az már márciusban tudható volt, hogy a magyar válogatott legalább egy, a világ élvonalába tartozó csapattal összekerül a csoportban, mivel csak a harmadik kalapba sorolták be.

Az első kalapból könnyű ellenfelet nem várhattunk (a spanyolok mellett a szerbek, a horvátok és az amerikaiak jöhettek volna még a mieink mellé), a másodikból viszont egyértelműen kiemelkedett Montenegró, így velük nem volt szerencsénk.

A spanyolok és a montenegróiak ellen bármi megtörténhet, Kazahsztán legyőzése viszont az erőviszonyok alapján nem jelenthet gondot a Kemény-csapatnak, amelynek továbbjutását így elvileg nem fenyegeti veszély.

„Mint mindig, érdemes megnyerni a csoportot, nemcsak a pihenőnap miatt, hanem azért is, hogy a csapat később kevesebb erőfeszítéssel juthasson el az elődöntőbe és a döntőbe – nyilatkozta Kemény Dénes a vlv.hu-nak. – Egyébiránt voltunk már könnyebb csoportban és nehezebben is, a beosztástól függetlenül szerepeltünk jól és kevésbé jól, úgyhogy azt gondolom, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a sorsolásnak. Aki győzni akar, annak előbb-utóbb úgyis mindenkit meg kell vernie."

A torna első három helyezettje jogot szerez a 2012-es londoni olimpián való részvételre. A sanghaji vizes világbajnokságot július 16. és 31. között rendezik meg.

A FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport: Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán
B-csoport: Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína
C-csoport: Horvátország, Kanada, Brazília, Japán
D-csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-Afrika

 

A nők helyzete sem könnyű: Magyarország a világbajnoki címvédő Egyesült Államokkal, a legutóbb olimpiai aranyérmes Hollandiával, továbbá szintén Kazahsztánnal került egy csoportba a waterpolo-world.com híre szerint.

A hölgyeknél a vb-menetrend ugyanaz, mint a férfiaknál. (A kvartettek utolsó helyezettjei a 13–16. pozíciókat osztják el majd egymás között.) Merész András együttese az A betűjelű négyes tagja, s azon az ágon még a B-csoport van.

„Ahhoz képest, hogy lehetett volna még nehezebb is a csoportunk, hiszen például a spanyolokat csak a negyedik sorsolási kalapba tették, azt mondom, hogy rendben van a dolog – válaszolta Merész András az MTI érdeklődésére. – Ami pedig a mi két fő ellenfelünket illeti, magyaros vízilabdával van esélyünk velük szemben, hiszen a hollandok és az amerikaiak is az erőpóló megtestesítői, jóval nagyobbak és erősebbek a mi lányainknál. Ezzel együtt a minimális feladat vb-csoportunkban az első háromba kerülés, de én inkább azt mondom, az első kettőbe jutás a cél.”

A NŐI TORNA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport: Hollandia, Egyesült Államok, Kazahsztán, MAGYARORSZÁG
B-csoport: Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Üzbegisztán
C-csoport: Oroszország, Görögország, Spanyolország, Brazília
D-csoport: Olaszország, Kína, Kuba, Dél-Afrika

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik