Kemény: Nem biztos, hogy ez a keret utazik Londonba

Vágólapra másolva!
2011.07.01. 11:55
null
Kemény Dénes hibátlan szereplést vár a<br />Vodafone-kupán<br /> (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A Vodafone-kupára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes már korábban kijelölte a világbajnokságra utazó keretet, azonban a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, nem biztos, hogy Londonba is ugyanez a csapat megy majd.

„Nem biztos, hogy ez a keret utazik majd Londonba. Sokszor én is úgy érzem egy jól sikerült világverseny után, hogy ez a legjobb csapat és nem kell rajta változtatni. De előfordul, hogy változnak az együttesen belüli erőviszonyok, s olyan játékosok, akik korábban nem teljesítettek jól, beverekszik magukat a válogatottba. Nekem az a dolgom, hogy ne az előző év glóriáira gondoljak, hanem az aktuálisan legerősebb alakulatot állítsam össze. Volt már erre példa, és az új csapat is nyerni tudott" – nyilatkozta Kemény Dénes.

Az eddig a válogatottal készülők közül Vámos Márton, Baksa László, Bundschuh Erik és Török Béla sem utazik a vb-re.

„Van már benne rutinom, hiszen ez a 27. vagy a 28. olyan világverseny, amikor ki kell jelölnöm a keretet. Nem mondom, hogy könnyű feladat, azt pedig senkinek sem kívánom, hogy a tizenhárom név elhangzása után azoknak a játékosoknak a szemébe nézzen, akik nem hallották a nevüket. Rossz érzés, mert nagyon szeretem mindannyiukat. Hiszen másfél hónapon keresztül együtt dolgozunk, készülünk, emberi kapcsolatok alakulnak ki, ez pedig egy szakmai döntés" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Kemény Dénes kitért a ma kezdődő Vodafone-kupára, illetve a sanghaji világbajnokságra is.

„Nem megyünk be senki ellen úgy, hogy ne akarnánk győzni, legyen az a világ legjobb gárdája vagy esetleg egy középcsapat. A közelgő világbajnokság miatt sok rivális nem tudta vállalni a Vodafone-kupát, így inkább közepes erősségű ellenfeleink lesznek, amelyek közül kettőt egy héttel ezelőtt már felülmúltunk Korfun, Németországot pedig a Volvo-kupán vertük meg. Nagyon csalódott lennék, ha valamelyik mérkőzést nem nyernénk meg, de minden meccs null nullról kezdődik" – fogalmazott a kapitány.

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT VB-RE UTAZÓ KERETE
Kapusok: Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Hárai Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II Zsolt

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik