Molnár Tamás klubtörténelmet írna a Szegeddel

Vágólapra másolva!
2012.02.26. 10:22
null
Molnár szerint ha a Szegednél <br />lesz az irányítás, továbbjut
Címkék
Sorsdöntő meccset játszik a Szeged-Beton férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ugyanis ha hazai környezetben nem kap ki a címvédő szerb Partizan Beogradtól, akkor története során először bejut a legjobb nyolc közé.

„Edzői pályafutásom egyik legfontosabb meccse lesz" – közölte Vincze Balázs, de ha az edzői pályafutás kifejezést játékoskarrierre cseréljük, akkor az A-Híd-Szeged-Beton tagjai közül is sokan vélekedhetnének így a Partizan vasárnapi látogatása előtt. A képlet ugyanis ez: ha a Szeged nem kap ki a címvédőtől, a klubtörténelem során először kerül be a Bajnokok Ligája/Euroliga/BEK legjobb nyolc együttese közé!

„A főtáblára jutás önmagában is nagy eredmény, az pedig, hogy van esélyünk a továbbjutásra, ráadásul csoportelsőként, óriási dolog, ezért vasárnap mindent mozgósítani kell! – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás. – Mivel itt születtem, itt kezdtem el játszani, függetlenül attól, hogy mit értem el, remek lenne átélni a klubtörténelem legnagyobb sikerét."
Molnár szerint jó kiindulópont, hogy ők tudtak nyerni Belgrádban, a Partizan viszont nem tudott győzni a csoport másik két magyar csapatánál, Egerben kikapott, a Komjádiban ikszelt. Ám a szerbek a sorozat címvédői, remek edzőjük van, és több friss Európa-bajnok játékos is a csapat tagja.

„Nem mondom, hogy a kezdőcsapatuk erősebb lenne – így Molnár. – Kunac vagy Younger van olyan játékos, mint például Alekszics, ahogyan Mitrovicsnak, Csuknak, illetve Radovicsnak is lehet szegedi megfelelője. Centerposzton sem erősebbek. Van egy kulcsjátékosuk, Vujaszinovics, az ő semlegesítését kell megoldani."

Felvetettük, Molnár lehet a mieink Vujaszinovicsa, mire ő közölte: az összevetés nem állja meg a helyét, mivel a szerb nem centerezik.

„Fegyelmezetten kell játszanunk. Azt kell nyújtanunk, amit tudunk, és csak magunkra figyelni. Ha nálunk lesz az irányítás, teljesülhet a célunk, a továbbjutás" – mondta Molnár.

ESÉLYEK
Továbbjut a Szeged és a Vasas, ha…
…a Szeged nem kap ki a Partizantól
Továbbjut a Vasas és a Partizan, ha…
…a Partizan győz Szegeden
FÉRFI VÍZILABDA BL
C-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
A-HÍD Szeged Beton VE–Partizan Beograd (szerb) 16.00 (Tv: Digi Sport Plus)
AZ ÁLLÁS
1. VASAS 6 3 2 1 60–54 11
2. SZEGED 5 3 1 1 46–44 10
3. Partizan 5 2 1 2 44–42 7
4. EGER 6 1 5 44–54 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik