Kikapott a németektől a vízilabda-válogatott

Vágólapra másolva!
2010.07.24. 20:28
null
Madaras Norbert vezető találatánál még minden rendben volt (Fotó: Meggyesi Bálint – archív)
Címkék
Nem jutott be a döntőbe a Siracusában és környékén zajló nemzetközi tornán a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután az elődöntőben 11–9-re kikapott Németországtól.

A kapuban Szécsi Zoltán kezdett, aki az első negyedben kivédett egy büntetőt. Az első gólt a magyar válogatott szerezte Madaras Norbert révén, de ellenfelünk még az első nyolc perc során kiegyenlített.

A második negyedben a németek már 3–1-re is elléptek, az akadozó támadójátékkal csak egy találatra sikerült felzárkózni a félidőig. Az egyik gólt ötméteresből Varga Dénes szerezte, a másikat Hosnyánszky Norbert lőtte (3–4).

A harmadik negyedben sem történt áttörés, Kemény Dénes csapata nem igazán találta a ritmust, Németország az utolsó játékrész előtt már 9–5-re vezetett.

A negyedik negyedben nem sikerült csodát tenni a magyar válogatottnak, csak két góllal tudtuk megközelíteni a németeket, akik végül 11–9-re győztek. A bronzmérkőzést holnap este rendezik. Kemény Dénes csapatának ellenfele az Egyesült Államok válogatottja lesz miután 12–11-re kikapott a házigazda olasz csapattól.

Az 5–8. helyért zajló mérkőzéseken Kanada 11–9-re legyőzte Oroszországot, míg Görögország 17–6-ra múlta felül a kazah válogatottat.

FELKÉSZÜLÉSI TORNA, SIRACUSA 
ELŐDÖNTŐ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 11–9 (1–1, 3–2, 5–2, 2–4)
Siracusa, 300 néző. Vezette: Balfanbajev (kazah), Severo (olasz)
NÉMETORSZÁG: Tchigir – Robing, Schrödter, Real 3, M. Stamm 3, Politze 1, Bukowski, Schüler 2, Kreuzmann, Öler 1, Schlotterbeck 1, Pickert, Schulz. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
MAGYARORSZÁG: Szécsi – Varga Dénes 3, Biros 1, Bundscuh, Kis G., Hosnyánszky 2, Madaras 2. Csere: Gergely I. (kapus), Varga Dániel 1, Szivós, Vörös, Vámos, Bátori. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 11/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 3/3
Kipontozódott: Kreuzmann, Robing, Öler, ill. Hosnyánszky, Szivós
MESTERMÉRLEG
Kemény Dénes: – Sok nekünk úgy ez az öt meccs, hogy a csapaton belül elég nagy tudásszint különbség van, körülbelül a keret felénél. Azokon a meccseken, amelyek nem alakulnak jól, a nemrég bekerülő fiatalabbakra nem szabad nagy terhet tenni. Nem tudtuk felvenni a meccs ritmusát, álmosak, bágyadtak voltunk. Kicsit megfizettük az árát a pénteki, magas fordulatszámon játszott találkozónak, a fontos emberek hamar összeszedtek két kiállítást, és utána vigyázniuk kellett. Előre kell nézni, és a torna mérlegét majd vasárnap este kell megvonni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik