Női vízilabda LEN-kupa: kétgólos szentesi előny az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2011.03.05. 20:53
Címkék
A női vízilabda LEN-kupa elődöntőjének első felvonásán a Hungerit-Metalcom Szentes kétgólos előnyt szerzett az olasz Rapallo Nuoto elleni visszavágóra.

Gól nélküli első negyedet követően Bianconi előnyből törte meg a gólcsendet, de Takács Orsi rögtön válaszolt, sőt büntetőből a vezetést is megszerezte. A második félidőben eredményesen rohamoztak a magyar lányok, előbb Kövér Kis, majd Brávik akciógóljával sikerült kétgólos előnyt szerezni a hajrára.

Majdnem ez is kevés volt az egyre pontatlanabb támadásokat követően a jól forduló, gyors vendégek Bianconi, majd Györe akciógóljával 6–5-re felzárkóztak. Már-már úgy látszott, oda az előny, de Frassinetti lövése után a felső kapufáról a képzeletbeli gólvonal elé pattant a labda, az ellentámadásból pedig Győri Eszter előnyből beállította a végeredményt.

A Szentes kifejezetten jó csapatot vert meg, de nagy kérdés, hogy idegenben mire lesz elég ez a kétgólos előny.

NŐI VÍZILABDA, LEN-KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
HUNGERIT METALCOM SZENTESI VK–RAPALLO NUOTO (olasz) 7–5 (0–0, 2–1, 3–2, 2–2)
Hódmezővásárhely, 400 néző. V: Rak (horvát), Lehn (német)
SZENTES: GYÖNGYÖSSY – Győri 1, BRÁVIK 2, Miskolczi, TAKÁCS 3, Kotova, Kövér Kis 1. Cs: Hevesi, Gémes, Sino. Edző: Zantleitner Krisztina
RAPALLO: GIGLI – Abbate, Frassinetti, Cotti 1, Queirolo, Györe 1, BIANCONI 3. Cs: Cordero, D’Amico, Criscuolo, De Benigno, Maggi. Edző: Mario Sinatra
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Zantleitner Krisztina: – Örülök a győzelmünknek, és annak külön, hogy a lányok nagyon fegyelmezetten játszottak, és betartották a taktikai utasításokat. Nagyon jó csapatot győztünk le. Tovább dolgozunk, és mindent elkövetünk, hogy idegenben biztosítani tudjuk továbbjutásunkat.
Mario Sinatra: – Remek mérkőzés volt, talán a hazaiak egy kicsit agresszívebben és motiváltabban játszottak. Arra lenne szükségünk, hogy egész évben ilyen ritmusban játsszunk. Reméljük, Rapallóban ugyanezt a magas színvonalú játékot produkálja majd mindkét csapat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik