Női vízilabda: Szardínián készült az Eb-re a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2022.08.01. 12:34
null
(Fotó: Árvai Károly)
Szerdától vasárnapig Olaszországban, rangos nemzetközi tornával folytatja Európa-bajnoki felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott – közölte az MTI.

Bíró Attila világbajnoki ezüstérmes együttese Szardínián sorrendben Izrael, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Hollandia ellen mérkőzik.

A hazai rendezésű világbajnokságot követően rövid pihenőt kaptak a játékosok, a szövetség tájékoztatása szerint azonban az együttes az elmúlt héten már Balatonfűzfőn edzőtáborozott, ahol többek között a római kontinensviadalra készülő nyíltvízi úszókkal is volt közös tréning.

„A cél az volt, hogy minimum visszakerüljünk arra a szintre, amelyen a szünet előtt voltunk. Ezt napi három edzéssel elértük, avagy ismét jól sikerült edzőtáboron vagyunk túl. Kifogástalan körülmények között készülhettünk, annyit edzettünk, amennyit szerettünk volna, nem voltunk reflektorfényben, szép csendben tehettük a dolgunkat – köszönet érte a Magyar Vízilabda Szövetségnek” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány.

A Szardínia Kupára nem utazott el az együttes két kiválósága, a csapatkapitány Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca.

„Nagy figyelem övezi ezt a tornát, komoly kihívás előtt állunk” – jelentette ki Bíró Attila. – Tizenhat játékossal utazunk, közülük mindenki lehetőséget kap majd a bizonyítására. Miután két meghatározó játékosunk, Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca pihenőt kapott, több feladat hárul a többiekre. Magam is kíváncsi vagyok, ilyen összeállításban mire leszünk képesek. Természetesen minden mérkőzésen világosak a céljaink, ám ezúttal az eredmény kevésbé érdekel majd, mint a lehetőséget kapó játékosok, a csapat teljesítménye. Örülök, hogy ilyen ellenfelek ellen mérhetjük fel, hogy ilyen összetételben képesek vagyunk-e a világbajnoki szintet megismételni”

Az Európa-bajnokságot augusztus 27. és szeptember 10. között rendezik, a magyarok a csoportkörben a görögökkel, a hollandokkal, a németekkel, a horvátokkal és a románokkal találkoznak.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik