Női vízilabda világliga: győzelemmel javított a Merész-csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.05.14. 18:45
Címkék
Javított a magyar női vízilabda-válogatott a házigazda spanyoloktól péntek este elszenvedett ötgólos vereség után: a 2011-es világliga-sorozat barcelonai selejtezőjében Merész András együttese szombaton ugyancsak öt góllal, 14–9-re legyőzte a brit válogatottat.

A magyar szövetségi kapitány a szigetországi alakulat ellen az A betűjelű négyesben megnyert meccsről az MTI-nek azt mondta, hogy „abszolút sima" sikert aratott együttese.

„Már az elején elmentünk öt egyre, később hattal is vezettünk, és három gólnál közelebb egyszer sem engedtük őket. A lányok megértették, hogy rendkívül fontos ez a mérkőzés számunkra a továbbjutás szempontjából és önértékelésünk miatt egyaránt. Fegyelmezetten játszottak, és végre volt kapusteljesítmény is” – fogalmazott Merész András.

A londoni olimpiára házigazdaként már biztos résztvevőként készülő britek, akiket szintén magyar szakember irányít Fekete Szilveszter személyében, a csoportselejtező pénteki nyitányán hatalmas meglepetésre 10–9-re legyűrték a görögöket.

A hellénekkel a magyar csapat vasárnap (11 órától) száll vízbe a barcelonai tornán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik