„Óriási csalódást okozott a Vasas”

Vágólapra másolva!
2011.05.06. 09:32
null
Varga Dénes (balra) arra számított, hogy a Vasas kisebb ellenállást tanúsít majd (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
Mint ismeretes, a férfi vízilabda Euroliga második csoportkörének 6., utolsó fordulójában a Vasas hazai medencében 12–12-es döntetlent játszott a Primorje Rijekával. A magyar csapat ezzel megszerezte első (és utolsó...) pontját a legjobb nyolc között, egyben elütötte a továbbjutástól a Varga fivérekkel felálló horvátokat, miközben a Reccóban vereséget szenvedő Mladost Zagreb továbblépett. A fiatalabbik Varga testvér, Dénes szerint a Rijeka kiesése három faktornak köszönhető: maguknak, a bírónak és a Vasasnak...

 

Megszerezte első pontját a Vasas, aminek örülünk is, meg nem is. Az ugyanis, hogy a magyar bajnok a második Euroliga-csoportkörben öt zakó után jusson – addigra persze jelentéktelen – ponthoz, lesújtó a pólónkra nézve, és akkor még nem szóltunk arról, hogy a szezonkezdetkor final fourról álmodozó Eger 0–0–6-tal, a Szeged 0–2–4-gyel, a Vasas összességében 3–2–7-tel zárta az El-idényét, és nem is lett volna csapatunk a második szakaszban, ha a Szeged nem segít be a piros-kékeknek az első végén.

Na de szerda este is akadtak dühös magyarok a Komjádiban, nevezetesen a riválisnál légióskodó Varga fivérek, akik a Vasas–Rijeka rangadó után vérmérsékletüknek megfelelően nyilatkoztak: Dániel az elszalasztott négyes döntőjüket siratta, és viccnek is rossznak tartotta, hogy a Vasas esetleg „lefeküdhetett" volna, Dénes azonban odapakolt maguknak, a Mladostnak és a Vasasnak is.

„A Mladostnak ez a továbbjutás volt az utolsó esélye rá, hogy behúzhasson valamit, miután kivertük a horvát bajnokság elődöntőjében, ami nagyon rosszulesett neki. Viszont a vezetőségének van olyan diplomáciai ereje, hogy Budapestre utaztassa azt az azeri bírót, aki aztán nagyon profi módon vezetett... Aki ért a pólóhoz, az tudhatja, hogy mely ítéletek jöttek megfelelő időben a Vasasnak. Persze a végén megkaptuk a lehetőséget, de nem tudtunk élni vele. A Vasas pedig óriási csalódást okozott, amit nem tudom, meg tudok-e bocsátani a közeljövőben: egy pont nem lehet vigasz semmire. Azért fáj, mert mi szolgáltuk a klubot hat, illetve kilenc évig..." – mondta Varga Dénes a Rijeka felé vezető buszúton.

Egyes hírek arról számoltak be a mérkőzés előtt, hogy Varga Dániel úgy tájékoztatta csapattársait, a Vasas cserekapussal és „nem zárt védekezéssel" fogadja majd a Budapestre a továbbjutásért érkező Rijekát, ám ez nem jött be, hiszen Nagy Viktor végigjátszotta a találkozót (az emlegetett cserekapus, Jónás György nem is volt a nevezettek között), míg a védekezésben csak a második félidőre engedett ki az angyalföldi klub.

„Én nem hallottam egyezkedésről, sőt ahogy közeledtünk a meccshez, egyre inkább azt lehetett érezni, hogy komolyan gondolják. De nem igazán értem az okát. Mondom ezt úgy, hogy aludtam egyet, átgondoltam, és higgadt vagyok. Nagyon elegánsak lehettek volna, amikor vezettek hárommal. Ha ekkor kapust cserélnek, és a bravúrosan védő Nagy Viktor helyett bejön a csere, akkor ezzel megalázhattak volna minket, mi viszont továbbjutottunk volna. És azért nagy a kontraszt, mert a Vasas korábban megkapta a segítséget a Szegedtől. Sportemberként persze tudom, hogy meg kell küzdeni a sikerért, de azért esik nagyon rosszul ez az egész, mert a Vasas tét nélkül játszhatott, és tízből ha kétszer tudna így produkálni. És olyan közel voltunk..." – nyilatkozta Varga Dénes, mielőtt hazaértek és nekiláttak volna a másfél órás büntetőedzésnek.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy az a csapat, amelyik az Euroliga négyes döntőjébe vágyik (és ha szerda este nyer, akkor mindentől és mindenkitől függetlenül oda is jut), hogyan alapozhat a külső segítségre?! „Erről nem volt szó, mert az ilyen hozzáállás mindig visszaüt – folytatta Varga Dénes. – És mi az az egy pont? Nekik gyakorlatilag semmi, nekünk minden lett volna" – tette hozzá Varga Dénes.

TOVÁBBI RÉSZLETEKET A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATNAK!

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA
2. CSOPORTKÖR, B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
TEVA-VASAS-UNIQA–PRIMORJE RIJEKA (horvát) 12–12 (5–3, 3–3, 3–3, 1–3)
Komjádi uszoda, 500 néző. Vezette: Koganov (azeri), Sztavridisz (görög)
VASAS: Nagy V. – KATONÁS 2 (1), Boskovic 2 (1), Steinmetz B., Powers 1 (1), DECKER Á. 2, Kiss G. 1. Csere: Vörös 2 (1), Takács Bálint, Fülöp, Kovács R., VÁMOS 2 (1), Hőna
RIJEKA: Car – BARAC 2 (1), Varga Dénes 2 (2), Varga Dániel 1 (1), Paskvalin, X. GARCÍA 4, Glavan. Csere: Tiskivski, Jelaca 1 (1), Frankovic, Krapic 1, Beltrame 1 (1)
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 13/6
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Jelaca (22. p.), Takács Bálint (23. p.), Decker Á. (25. p.), Katonás (25. p.), Steinmetz B. (26. p.)
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: – Örülök, hogy legalább döntetlent értünk el, noha nyerni szerettünk volna. Bebizonyítottuk, hogy ennek a csapatnak helye van a nyolc között, és nem csak egy pontot érdemeltünk volna. Egy picit ezen a meccsen is balszerencsések voltunk. Ellenfelünk mindent megtett, hogy bejusson a final fourba, és lehet, hogy most szomorú, de mi saját magunkért küzdöttünk.
ZORAN ROJE, a Rijeka edzője: – Mérhetetlenül csalódott vagyok, hogy nem sikerült győznünk és ezzel bejutnunk a négyes döntőbe. Nagyon sajnálom.
A csoport másik mérkőzésén: Pro Recco (olasz)–Mladost Zagreb (horvát) 11–9
További eredmények (A-csoport): Partizan Beograd (szerb)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 14–8, Budva (montenegrói)–Jug Dubrovnik (horvát) 9–7
AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Partizan Beograd 6 6 69–43 26 18
2. Budva 6 3 3 37–48 –11 9
3. Jug Dubrovnik 6 2 1 3 57–52 5 7
4. Jadran Herceg Novi 6 1 5 42–62 –20 1
A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Pro Recco 6 6 68–43 25 18
2. Mladost Zagreb 6 3 3 47–52 –5 9
3. Primorje Rijeka 6 2 1 3 58–61 –3 7
4. Vasas 6 1 5 46–63 –17 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik