Szerbia nyerte a világligát, ezzel olimpiai résztvevő

Vágólapra másolva!
2011.06.26. 22:01
null
Filip Filipovics remek gólokkal segítette övéit a világliga megnyeréséhez (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A szerb férfi vízilabda válogatott 8–7-re győzött Olaszország ellen a világliga döntőjében, így megvédte címét és ezzel hatodik elsőségét ünnepelte a sorozatban (2005-ben és 2006-ban még Szerbia és Montenegró közös csapataként). Az olasz válogatott hazai pályán szalasztott el egy esélyt az olimpiai kvalifikációra, a szerb csapat pedig már biztos résztvevője a londoni olimpiának.

 

A finálét a szerbek kezdték jobban, akik két góllal is elhúztak, a hazai vízben szereplő olaszok azonban még az első negyedben egyenlítettek. A második negyedben mindkét csapat egy-egy gólt dobott. A harmadik játékrészben Valentino Gallo egyből elvégzett szabaddobás-góljával először vezetett a találkozón Olaszország. Szerbiának egy emberelőnyt követően sikerült az egyenlítés, de Alex Giorgetti második találata ismét olasz vezetést jelentett. Igaz, az olaszok vezetésében nagy szerepe volt Stefano Tempestinek, aki hihetetlen bravúrokat mutatott be a mérkőzés során.

A negyedik negyedben először egyenlített Szerbia, majd Filip Filipovics szép ejtésével már a tavalyi győztesnél volt az előny. Innen még sikerült visszakapaszkodnia Alessandro Campagna együttesének, de végül a szerbek örülhettek és nemcsak annak, hogy hatodszorra nyerték meg a világligát, hanem annak is, hogy kijutottak a londoni olimpiára.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott nem vett részt a világliga küzdelmeiben, azonban megnyerte a Szamarcidisz-kupát, miután a korfui négyes torna harmadik, utolsó fordulójában hét góllal (12–5-re) győzött a házigazda görög együttes ellen. Kemény Dénes vb-re készülő gárdája korábban a spanyolokat (85) és az oroszokat (10–6) verte meg.

 

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGLIGA
DÖNTŐ
Olaszország–Szerbia 7–8
BRONZMÉRKŐZÉS
Horvátország–Egyesült Államok 11–5
AZ 5. HELYÉRT
Montenegró–Ausztrália 8–7
A 7. HELYÉRT
Kína–Kanada 9–10
A 2011-ES VILÁGLIGA VÉGEREDMÉNYE
1. Szerbia
2. Olaszország
3. Horvátország
4. Egyesült Államok
5. Montenegró
6. Ausztrália
7. Kanada
8. Kína

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik