Varga Tamással erősödött a Debrecen

Vágólapra másolva!
2011.06.11. 17:37
null
Varga Tamás 35 évesen kipróbálja magát Debrecenben (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A dvse.hu tájékoztatása szerint a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás egy évre a Debrecen Fujitsu férfi vízilabda-csapatának játékosa lesz. A Ferencvárostól érkező klasszis egy évre ír alá a debreceni klubhoz.

A Debrecen-Fujitsu vezetése olyan pólócsapatot szeretne a cívisvárosban, amely harcban lehet a LEN-kupa-indulást érő ötödik helyéért. Ennek megfelelően a klub a mai napon bejelentette, hogy egy évre megszerezte a legutóbbi szezonban a Ferencvárosban pólózó Varga Tamás játékjogát. A szerződést még nem írták alá, de mindkét fél már tényként kezeli, hogy a játékos Debrecenben folyatja pályafutását.

A dvse.hu arról számolt, be hogy nem csak a kétszeres olimpiai bajnok lehet a Debrecen egyetlen nyári érkezője, az egyesület vezetői több játékossal is tárgyalnak.

„Nem mi leszünk a bajnokesélyes csapat, de azért igyekezünk majd helytállni. Megmondom őszintén, nem volt könnyű szülés, azért is húzódott ilyen sokáig, mert ugye az anyagiakról meg kellett egyezni. Volt emellett még két nagyon komoly olasz ajánlatom, és azokkal húztam az utolsó pillanatig, amíg csak lehetett. Úgy voltam vele, hogy ha lehet, Magyarországon maradnék az olimpia előtt, meg fogok próbálni visszakerüljek a válogatottba. Úgy gondoltam, hogy ha itthon vagyok, és Dénes lát játszani nap mint nap, hétről hétre, látja, hogy még mindig milyen erős, jó formában vagyok, akkor sokkal jobb esélyem van, mintha esetleg egy olasz klubban játszom” – mondta a vlv.hu szakportálnak Varga, aki saját bevallása szerint a Savonával, a Nervivel és a Cataniával is tárgyalt.

Varga Tamás 1975. július 14-én született Szolnokon. Testvére Varga Zsolt, egyszeres olimpiai bajnok pólós. A Csuvi becenévre hallgató játékos pályafutását szülővárosában kezdte, majd a Vasashoz igazolt. Külföldön megfordult az olasz Catania, Nervi és Chiavari csapatában, később a svájci Basel, a máltai Sliema és a montenegrói Primorac Kotor alkalmazásában is állt. Magyarországon az Újpest és a Szeged gárdájában játszott, 2010-ben a Ferencvároshoz szerződött.

Athén és Peking olimpiai bajnoka több mint százszor volt magyar válogatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik