Nem bírt egymással az Everton és a Chelsea

Vágólapra másolva!
2011.01.29. 15:31
null
Louis Saha (jobbra) szerzett vezetést az Evertonnak (fotó: Action Images)
Címkék
Döntetlent játszott egymással az Everton és a Chelsea az angol labdarúgó FA-kupa negyedik fordulójában. A liverpooliak Louis Saha révén szereztek vezetést, Salomon Kalou egyenlített. A két csapat a Stamford Bridge-en újra megmérkőzik.

Két olyan együttes csapott össze egymással a Liverpoolban, amely magabiztosan jutott tovább az FA-kupa előző fordulójából. Igaz, mind az Everton, mind a Chelsea alacsonyabb osztályú ellenfelet búcsúztatott, előbbi a Scunthorpe-ot, utóbbi az Ipswichet győzte le.

Az első veszélyes helyzet a Chelsea előtt adódott, ám John Terry kapu fölé fejelte Florent Malouda szögletét, majd Tim Howardnak nagy bravúrral kellett hárítania Nicolas Anelka ziccerét. Az Everton is veszélyeztette Petr Cech kapuját, de szünetre mégis gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok.

A második félidőt sokkal jobban kezdte az Everton, Louis Saha akrobatikus ollózását a gólvonalról mentette Ramires, majd az 55. percben Marouane Fellaini fejelt kevéssel kapu fölé.

A 62. percben azonban már semmi sem menthette meg a Chelsea-t: Mikel Arteta jobbról ívelt középre szögletet, Saha ezúttal elmozgott Terry mellől, majd erős fejest küldött a kapu jobb oldalába.

A 74. percben Seamus Coleman a meccset is eldönthette volna, ám kétszer sem tudta a kapuba lőni a labdát. Sőt az ezután következő kontra során Salomon Kalou remek passzt kapott a jobbösszekötő helyén, és kilőtte a jobb alsó sarkot.

A 86. percben Ramires távoli lövése a kapufán csattant, majd a 89. percben Jermaine Beckford bombáját bravúrral hárította Cech. A két csapat a Stamford Bridge-en találkozik újra.

ANGOL FA-KUPA
4. FORDULÓ
Everton–Chelsea 1–1 (Saha 62., ill. Kalou 74.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik