Nyári Dragon Race Nyírbátorban

Rác BenedekRác Benedek
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 15:03
A februári Dragon Ice után július 27-én, szombaton jön a Dragon Race 3.0, amelynek a helyi strand is fontos részét képezi óriáscsúszdás akadállyal és egyéb nehezítő feladatokkal.

Harmadszor rendezik meg július 27-én, szombaton Nyírbátorban a nyári Dragon Race-t a helyi wellness- és gyógyfürdő területén, illetve környékén, a szervezők pedig idén is készülnek néhány újdonsággal a résztvevőknek.

„Hat új akadályt tartalmaz a pálya, ráadásul a tavalyihoz képest megdupláztuk az indulók létszámát – kezdte Margitics Zoltán főszervező. – A gyerekeknek extra élménnyel készülünk, egy hatalmas habparti várja őket. A helyi fürdő és a város is sokat segít nekünk, s idén a pálya része lesz az óriáscsúszda, amelyen mindenkinek le kell majd csúsznia.”

A főszervezőtől megtudtuk, az Európa-bajnokságokon is használt OCR-akadály is várja a futókat, de emellett is több különlegességgel készülnek, s bár biztos, hogy nehéz lesz a pálya, hatalmas élmény lesz a teljesítése. A csúszdázás mellett sem lesz hiány a vízből, a szomszédos tóban is állítanak fel akadályokat.

„Extra kemény verseny lesz, quadratlon-, illetve Spartan Race-versenyzők is neveztek, szóval nívós mezőnyre lehet számítani, ami mutatja, minőségi versenyt hoztunk össze, számolnak velünk a résztvevők.”

A Dragon Race 3.0 egyébként nemcsak akadályfutóverseny, hanem egy komplett családi nap a strandon éjszakai fürdőzéssel, Sub Bass Monster-koncerttel. A gyerekfutam mellett 5 és 10 kilométeren lehet nevezni, a rövidebbik távon egyéniben és csapatban is indulhatnak a versenyzők, akik a helyszínen is jelentkezhetnek.

Címlapfotó: MTI/Varga György

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik