Kovács Ágnesnek új otthona lesz

Vágólapra másolva!
2006.04.27. 12:35
Címkék
Megvette élete első saját lakását Kovács Ágnes olimpiai és kétszeres világbajnok úszónk. A Kőbánya SC klasszisa nagy örömmel újságolta a Nemzeti Sort Online-nak, hogy hamarosan új otthonába költözik. A 24 esztendős sportolónő ma a Turi György vezette csapattal Bécsbe utazott, ahol részt vesz a hagyományos nemzetközi versenyen, a Vienna Openen.
Nem csak az Európa-bajnokságra, hanem az önálló életre is készül Kovács Ágnes
Nem csak az Európa-bajnokságra, hanem az önálló életre is készül Kovács Ágnes
Nem csak az Európa-bajnokságra, hanem az önálló életre is készül Kovács Ágnes
Nem csak az Európa-bajnokságra, hanem az önálló életre is készül Kovács Ágnes

„Jeles nap volt számomra a szerdai, ugyanis egyéves szponzorációs szerződést írtam alá az Olimpia Group ingatlanberuházó céggel, amelytől megvásároltam az első lakásomat is – mondta az NSO-nak Kovács Ágnes olimpiai bajnok mellúszó. – A megállapodás értelmében egy éven át én leszek a cég arca.”

Mindez azt jelenti, hogy a kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok versenyző valóban teljesen önálló életet kezd, hiszen amióta hazatért az egyesült államokbeli Phoenixből – ahol egyetemi tanulmányait végezte – a családi lakásban élt az édesanyjával.

Kérdésünkre, hogy a lakásvásárlást hamarosan családalapítás is követeti-e, a sportolónő nevetve így válaszolt:

„Erről egyelőre még szó sincs, még nem tervezem, hogy férjhez megyek.”

A szerdai szerződéskötés után egyébként Kovács Ágnes a Kőbánya SC csapatával Bécsbe utazott, ahol péntektől részt vesz a hagyományos bécsi nemzetközi versenyen, amelyet immár 17. alkalommal rendeznek meg.

Érdekesség, hogy a Turi György vezette magyar küldöttségben ő az egyedüli hölgy az úszók között, a többi lány ugyanis a jövő héten egy másik nemzetközi viadalra hivatalos a görög fővárosba, Athénba.

„Az Európa-bajnoki felkészülés utolsó makrociklusában vagyunk, négy hete, az országos bajnokság után kezdődtek újra a kemény edzések – mondta el Kovács Ágnes. –Mostanában nagyon sokat dolgozunk, és a bécsi versenyt is mindenki munkából teljesíti. Ez egy elég rangos nemzetközi versenyen, de azt nem tudom, hogy kik jönnek el az európai úszóélvonal tagjai közül. Azt tudom, hogy én, ha jól emlékszem, harmadszor veszek részt a Vienna Openen.”

Kovács Ágnes hozzátette még: az osztrák fővárosban 50, 100 és 200 mellen indul, 200 vegyesen viszont valószínűleg nem, mert nem fér bele a programjába.

Az biztos, hogy a húszesztendős osztrák tehetséggel, a rövidpályás és nagymedencés Európa-bajnok, vb-bonzérmes Mirna Jukiccsal nem kell összemérnie az erejét, a grazi úszónő ugyanis két hete mononukleózissal (mirigyláz nevű vírusfertőzés) ágynak dőlt, és egy hónapot pihennie kell.

Mivel Jukic még nem teljesítette az Eb-kiküldetési szintet, erre legkorábban csak júniusban, a Mare Nostrum-sorozat valamelyik versenyén lesz lehetősége.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik