Lőrincz Tamás döntős a birkózó Eb-n

Vágólapra másolva!
2006.04.28. 15:08
Címkék
Döntőbe jutott az első magyar versenyző a moszkvai birkózó Eb-n. A kötöttfogásban 66 kg-osok között szereplő Lőrincz Tamásnak a hazai közönség előtt versenyző orosz Szergej Kovalenko állhatja csak útját.
Bárdosi Sándor a vigaszágra került
Bárdosi Sándor a vigaszágra került
Bárdosi Sándor a vigaszágra került
Bárdosi Sándor a vigaszágra került

Lőrincz először a szlovák Marian Nagy ellen lépett szőnyegre és vetélytársát játszi könnyedséggel verte meg (8-0, 4-0).

Következő ellenfele az olasz Tiziano Corriga volt, aki szintén nem állította különösen nehéz feladat elé a magyar versenyzőt (5-0, 4-0)

A harmadik ellenfél, a török Seref Eroglu már keményebb diónak ígérkezett. Lőrincz az első menetet elvesztette, a másodikat 2-2-re hozta, de mivel ő szerezte az utolsó pontot, újabb menet következhetett. Ebben már jobb volt a magyar birkózó, aki 7-4-re nyert (1-2, 2-2, 7-4).

Az elődöntőben a lengyel Sylvester Charzewski várt Lőrinczre, de ő már nem tudta annyira megszorongatni a magyar fiút, mint a török. Az 5-2-re és 9-3-ra megnyert menetek azt jelentik, hogy Lőrincz az esti döntőben a hazai közönség előtt versenyző orosz Szergej Kovalenkóval mérheti össze erejét.

Oláh Tibor és Bárdosi Sándor ellenben már csak a vigaszágon folytatta. Előbbi az 55 kg-osok között vereséget szenvedett Roman Amojantól, de szerencséjére az örmény jó formában volt, és egészen a döntőig menetelt.

Bárdosi két mérkőzésen győzött: előbb a szerb Danilo Bosnicsot, majd a dán Niels Esbensent múlta felül, ám az örmény Forov már nagy falat volt számára. Forov a következő meccsét is megnyerte, döntős lett, míg Bárdosi a bronzéremben reménykedhet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik