Súlyemelés, Eb: Tancsics összetettbeli bronzérme

Vágólapra másolva!
2006.05.03. 16:19
Címkék
A Wladislawowóban zajló 85. férfi és 19. női súlyemelő Európa-bajnokságon Tancsics László összetettben végül nem a negyedik helyen zárt, ahogyan azt tegnap a verseny után elkönyvelhettük, hanem bronzérmet szerzett az 56 kilogrammosok között.
Tancsics tegnap szakításban a második helyen végzett – 112 kg -, míg lökésben az ötödik helyen zárt – 134 kg -, amely az összetettben a negyedik helyhez volt számára elegendő.

Az összetettben 249 kg-os teljesítményt felmutató, azzal bronzérmet szerző örmény Arszen Tamrazjan eredményét azonban utólag érvénytelenítették.

Tamrazjan ugyanis a második fogásnemben negyedik lökésgyakorlatával vétett a szabályok ellen, ám a helyszínen forgató televíziós stábok által elkészített felvételek jóvoltából ezt csak másnap észlelték. A zsűri ugyanis negyedik kísérletre is kihívta az örményt, aki nem szólt, hogy a szabályok adta három lehetőségét már letudta.

Az Európai Súlyemelő-szövetség ma úgy döntött: helyet cserél egymással a harmadik és negyedik Tamrazjan és Tancsics, így előbbi összetettben negyedik, utóbbi harmadik helyen zárta a kontinensviadalt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik