Úszás: Kerékjártó harmadik aranyérme, Margitszigeten a válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2006.07.17. 11:46
Címkék
Harmadik aranyérmét is megszerezte Kerékjártó Tamás a Janet Evans nevét viselő Los Angeles-i nemzetközi meghívásos úszóversenyen: a Kaliforniában tanuló, s a hó végén kezdődő budapesti Európa-bajnokságra haza igyekvő versenyző a zárónapon a 200 méteres vegyes döntőjében diadalmaskodott 2:03.61 perces idővel.

A 27 éves magyar úszó előzőleg 200 m pillangón és 400 m vegyesen győzött, 200 m gyorson pedig ötödik lett.

Az egyéni sikerek mellett a Trojan Swim Club csapatának tagjaként váltóban is felállhatott a dobogóra. Magyar idő szerint szombaton a 4x100 méteres gyors-, vasárnap pedig a 4x100 méteres vegyesváltóval jutott ezüstéremhez.

Miközben Kerékjártó amerikában versenyzett, a magyar úszóválogatott is végre birtokába vehette a budapesti Európa-bajnokságnak otthon adó létesítményt.

Érkeztükkel gyakorlatilag valamennyi sportág képviselői "megszállták" a hó végén rajtoló margitszigeti Európa-bajnokság helyszínét: hétfőtől immáron az Eb legnagyobb hazai sztárjai is a Széchy Tamás Uszodában tréningeznek.

A hét nyitónapján, hajnalban a fedettpályás Eb-aranyérmes Boulsevicz Bea és BVSC-s társai, valamint a fehérvári úszók hasították a vizet az uszodaegyüttes új 50-es medencéjében, délelőtt pedig a két legjelentősebb műhely, a Kőbánya SC és a Jövő SC-II. kerület legjobbjai edzettek. Azaz egymás mellett készült az olimpiai bajnok Kovács Ágnes (képünkön), a világbajnok Cseh László és az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel.

Cseh és társai az előző két hetet Balatonfűzfőn töltötték, edzőtáborban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik