Dopping: eltiltástól tart az Orosz Súlyemelő Szövetség

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2006.07.18. 16:19
Címkék
Az Orosz Súlyemelő Szövetség nemzetközi eltiltástól tart, mivel egy héten belül két versenyzője is fennakadt a doppingvizsgálaton.
A budapesti székhelyű nemzetközi szövetség (IWF) pénzbírsággal és/vagy egy-, illetve kétéves eltiltással szankcionálja azt a szövetséget, amelynek legalább három sportolóját egy naptári idényben doppingoláson érik.

A múlt héten az athéni olimpián aranyérmes Dmitrij Beresztov, hétfőn pedig a junior Európa-bajnok Jevgenyij Piszarjov akadt fenn az ellenőrzésen. Mindketten két évig nem versenyezhetnek. Ha még egy orosz súlyemelőt elkapnak ebben a szezonban, akkor a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon való orosz szereplés is veszélybe kerül.

"Ha még egy gyerekünket elkapják, nem ússzuk meg a büntetést. Nincs kétségem afelől, hogy ez kétéves eltiltás lenne. Ez valóságos tragédiával érne fel, mert kimaradna a pekingi olimpia" - jelentette ki Nyikolaj Parhomenko, az orosz szövetség elnöke.

Egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Kommerszant című moszkvai lap azt írta, hogy van még egy további orosz súlyemelő doppingeset is.

Mint ismert, az athéni olimpiát követően, ahol három magyar súlyemelő is doppingvétséget követett el, a magyar válogatottat is eltiltották egy évre minden versenytől, így a mieink nem indulhattak a tavalyi Európa-bajnokságon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik