Kammerer és Kucsera a németek nyomába szegődött

Vágólapra másolva!
2006.07.20. 12:49
Címkék
Kammerer Zoltán három olimpiai aranyérme mellett a német titkok nagy tudójának is tarthatná magát, hiszen több mint hét éve versenyzik már együtt a kajaksport jelenlegi legnagyobb párosával, a Ronald Rauhe, Tim Wieskötter kettőssel. A német duó 2000 óta minden világ- és Európa-bajnokságon a dobogó legfelső fokára állt fel 500 méteren, az idén azonban igazi riválisra akadtak Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor személyében.
A Kammerer, Kucsera-egység a magyar férfikajakosok legesélyesebb csapata
A Kammerer, Kucsera-egység a magyar férfikajakosok legesélyesebb csapata
A Kammerer, Kucsera-egység a magyar férfikajakosok legesélyesebb csapata
A Kammerer, Kucsera-egység a magyar férfikajakosok legesélyesebb csapata

"Nagyon jól ismerem a német fiúkat – mondta Kammerer Zoltán. – A kilencvenkilences milánói világbajnokságon kétszáz méteren már bronzérmet szereztek, majd rá egy évre megnyerték az Európa-bajnokságot ötszáz méteren.

Az olimpia azonban a mienk volt Storcz Botonddal, ám azóta senki sem tudott a közelükbe férkőzni."

"Az idén viszont a duisburgi Világkupán és a racicei Európa-bajnokságon is csak centikkel kaptunkk ki tőlük, erre nagyon büszke vagyok, hiszen ők évek óta hajóhosszal verték a mezőnyt.

Kucsera Gabival azonban most a nyomukban vagyunk, és bízom benne, hogy hamarosan el is csípjük őket. Ha nem Szegeden, akkor jövőre a duisburgi világbajnokságon."

"A németek titka egyszerű: egy hajóban nőttek fel. És szerintem, ha most kikapnának, nem ülnének szét, hiszen a folytonosságban, az állandóságban rejlik az erejük. Nálunk, a magyar kajaksport színvonala miatt nincs ilyen.

Ha meginogsz, holnap már lehet, hogy nem te ülsz abban a hajóban. Ez afféle plusz terhet jelent a versenyzőink számára. Hogy mi szól még a németek mellett? A robbanékonyságuk, gyorsaságuk, ami egyedülálló a nemzetközi mezőnyben."

"Igaz, ezek a mi hajónk erényei is egyben, de a hajrát eddig nem bírtunk velük.

Mi száz és négyszáz méter között vagyunk nagyon jók, ha az ezen a szakaszon szerzett előnyünk kitart, akkor nyert ügyünk van. Eddig még nem tartott ki."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik