Úszó Eb: elkezdődtek a hosszútávúszó- és a műúszó-versenyek

Vágólapra másolva!
2006.07.26. 12:39
Címkék
Két színhelyen, de egyidőben rajtolt szerdán a magyarországi úszó Európa-bajnokság: délelőtt 10 órakor a nyíltvízi úszók férfirészlege 10, a női pedig 5 kilométeren kezdte meg a kontinentális szintű versengést Balatonalmádinál, miközben Budapesten, a margitszigeti vadonatúj Széchy Tamás-uszoda 50-es medencéjében a műúszók egyéni viadala rajtolt el.

A szinkronúszásnak is nevezett műfaj kiválóságainak Eb-versenye előtt Kárpáti Bernadett, a vendéglátók csapatának tagja "előszinkronizált", vagyis az ő gyakorlatával próbálták ki a pontozóktól kezdve a technikai berendezésekig a "működőképességet", s miután minden rendben találtatott, szép sorban húsz ország szólistáit szólították a szabadon választott előadásához.

Elsőként az osztrákok versenyzője, Elisabeth Mahn ugrott a medencébe, a magyar színeket képviselő Acsay Csilla 13-ként adhatta elő háromperces gyakorlatát.

Miközben a zenés kűrök zajlottak, s egyre többen érkeztek a margitszigeti vízi központba, helyet foglalva a mobil lelátók széksoraiban, az élet más hangjaira is fel lehetett figyelni: munkagépek, kézi szerszámok zaja, szorgosan ügyködő munkások siserahada jelezte, hogy az utolsó simítások az Eb első napjára maradtak. Akadt teendő a sajtótribünön is, serény kezek ragasztgatták a hazai és nemzetközi médiumok egyre-másra érkező tudósítóit "helyreigazító" névtáblákat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik