Formula–1: Sam Michael szerint Montoya hiányozni fog a száguldó cirkusznak

Vágólapra másolva!
2006.07.24. 11:56
Címkék
Sam Michael, a Formula–1-es Williams istálló technikai igazgatója szerint a száguldó cirkusznak hiányozni fog Juan Pablo Montoya, aki elhagyta a McLaren-Mercedest, és az amerikai NASCAR-sorozatban folytatja a pályafutását.
A Montoya család az Egyesült Államokba költözik
Reuters
A Montoya család az Egyesült Államokba költözik
A Montoya család az Egyesült Államokba költözik
Reuters
A Montoya család az Egyesült Államokba költözik

Montoya a tengerentúli Indycar-sorozatban 1999-ben bajnoki címet szerzett, majd 2001-ben a Williams szerződtette. A dél-amerikai pilóta négy versenyt nyert az akkor még BMW-motorral hajtott autókkal, és négy évet töltött a csapatnál. 2005-től a McLaren-Mercedes pilótájaként versenyzett.

Sam Michael úgy véli, Juan Pablo Montoyának még szüksége lett volna néhány évre a Formula–1-ben ahhoz, hogy megmutassa, milyen jó valójában.

„Rengeteg tehetség szorult belé, és úgy éreztem, hogy még legalább négy-öt éve lehet a Formula–1-ben – fogalmazott a szakember a brit Autosport című szaklapnak. – Megmutathatta volna, hogy még mindig tud győzni, én legalább ezt vártam tőle.”

„Latinos temperamentuma van, ami része annak a szenvedélynek, amellyel a dolgát teszi. Ennek az eredménye volt néhány fantasztikus verseny, amellyel megajándékozott bennünket. Éppen ezért úgy gondolom, most, hogy elmegy, a Williamsnél csak szép emlékek maradnak utána” – tette hozzá Sam Michael.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik