Magyar Nagydíj: a BMW értékelése

Vágólapra másolva!
2006.08.06. 18:15
Címkék
A BMW-Sauber a vártnál sokkal jobb eredményekkel zárta a XXI. Magyar Nagydíjat: a német Nick Heidfeld a dobogó 3. fokára állhatott, míg az újonc lengyel Robert Kubica a 7. helyen ért célba.
Nick Heidfeld remekelt, kihasználta az esélyt a Hungaroringen
Reuters
Nick Heidfeld remekelt, kihasználta az esélyt a Hungaroringen
Nick Heidfeld remekelt, kihasználta az esélyt a Hungaroringen
Reuters
Nick Heidfeld remekelt, kihasználta az esélyt a Hungaroringen

„Fantasztikus ez a nap, nem csak nekem, a csapatnak is. Főleg azután, hogy a legutóbbi két versenyen nem sikerült jó eredményt elérnünk” – mondta Heidfeld, aki ötödször lett dobogós Formula-1-es versenyen. – Annak is örülünk, hogy Robert szintén pontokat szerzett. Ez a siker újabb hatalmas motivációt ad nekünk. A versenyen elsősorban arra kellett figyelnem, hogy ne hevüljenek túl az abroncsaim, , de azt gondolom, hogy a többi versenyzőnek is ez volt a legfőbb feladata. A végén majdnem bajba kerültem, amikor megelőztem Michael Schumachert, mert nekiment az autóm hátának, amivel tönkretette a Ferrari felfüggesztését.”

Robert Kubica személyében a harmadik kelet-európai Formula 1-es pilótát köszöthette a Hungaroring közönsége, s a lengyel pilóta a 7. hellyel a térség legjobb eredményét érte el. A cseh Tomas Enge ugyanis egyszer sem szerzett pontot, míg Baumgartner Zsolt két évvel ezelőtt 8. volt, s 1 pontot gyűjtött Indianapolisban.

„Jól sikerült a rajtom, de utána sokat szenvedtem a körülmények miatt. A második körben hibáztam, a sikánban megpördültem. Később újabb hibát vétettem, s a gumifalnak csúsztam. Emiatt módosítanunk kellett a boxstratégián, így átmeneti abroncsokkal fejeztem be a versenyt. A végére alaposan elhasználódtak a gumik, ezért lassultam le. Az eredmény jónak minősíthető, de az én teljesítményem már nem volt olyan sikeres, hiszen túl sok hibát vétettem”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik