Magyar Nagydíj: csalódott a Ferrari

Vágólapra másolva!
2006.08.06. 18:33
Címkék
A Ferrari a vártnál sokkal rosszabb eredményekkel zárta a XXI. Magyar Nagydíjat: a hétszeres világbajnok Michael Schumacher nem ért célba, míg Felipe Massa mindössze a 8. lett.
Michael Schumacher üres kézzel távozik a Hungaroringről
Reuters
Michael Schumacher üres kézzel távozik a Hungaroringről
Michael Schumacher üres kézzel távozik a Hungaroringről
Reuters
Michael Schumacher üres kézzel távozik a Hungaroringről

„Csalódottan távozunk Budapestről. Nagyszerű esélyünk volt, de a lehetőség végül kicsúszott a kezünkből. Szokatlan és nagyon nehéz hétvégéje volt a világbajnokság két esélyesének. Csak Felipe ért célba, egy pontjával minimális csökkentettük a hátrányunkat” – mondta Jean Todt csapatfőnök.
Massa szintén kiemelte az időjárás miatt kissé kaotikus Magyar Nagydíj nehézségeit, de annak azért örül, hogy szerzett egy pontot.

„Az esőben esélyünk sem volt, abroncsaink semmit sem értek. Akkor kezdtünk felzárkózni, amikor száradni kezdett a pálya. Nagyon jó a csomagunk, így a végsőkig harcolunk majd a világbajnoki címért. Legközelebb Isztambulban próbálunk jó eredményt elérni” – jelentette ki a brazil pilóta.

Massa csapattársa, Michael Schumacher a verseny első felében alaposan lemaradt, majd a száradó pályán felzárkózott a 2. helyre, de a csapattal egyetértésben nem cserélte le átmeneti abroncsait, így a végén lelassult, majd összeütközött az őt megelőző Nick Heidfelddel. A Ferrari felfüggesztése kijavíthatatlanul megsérült, így Michael Schumacher nem tudta kihasználni Fernando Alonso korai búcsúját.

„Természetesen csalódott vagyok, mert nagy esélyt szalasztottunk el. Az egész hétvége, s különösen a verseny, egy hullámvasúthoz hasonlított. A végén semmit sem változott a helyzet a világbajnoki párharcban, igaz egy versennyel kevesebb az esélyünk” – értékelt a hétszeres világbajnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik