Alonso már nem tart a Ferraritól, Todt felmentette Schumit

Vágólapra másolva!
2006.08.09. 18:07
Címkék
A kiesés ellenére Fernando Alonso úgy véli, hogy a Renault ismét a Ferrari elé került, így jó eséllyel pályázik az 57. Formula-1-es világbajnokság megnyerésére. A spanyol klasszis öt futammal a befejezés előtt tíz ponttal előzi meg Michael Schumachert. A német pilóta a Magyar Nagydíjon spanyol vetélytársához hasonlóan túl sokat kockáztatott, így nem sikerült célba érnie.
Fernando Alonso nyugodtan várja a folytatást
Fernando Alonso nyugodtan várja a folytatást
Fernando Alonso nyugodtan várja a folytatást
Fernando Alonso nyugodtan várja a folytatást

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
„Ez a legjobb autónk ebben a szezonban. Így különösen bosszantó volt, hogy kiestem, mert sok pontot gyűjthettem volna. Tizennégy autót előztem meg az első húsz kör alatt, nagyon élveztem a versenyt. Persze a teljes képet elemezve kiderül, hogy nekünk is voltak gondjaink, de a Renault és a Michelin teljesítménye emek volt. Nagyon magabiztosak lehetünk a Törk Nagydíj előtt” – jelentette ki a spanyol klasszis.

Alonso a hajrában vezető pozícióban kereket cserélt, de valószínűleg rosszul rögzítették a jobb hátsót, ezért a Renault csúszkált, majd nem sokkal később egy alkatrész leesett a kerékről, az autó szinte teljesen irányíthatatlanná vált, ezért a spanyol kikormányozta a pályáról.

Előnye csak amiatt nem csökkent jelentősen összetettben, mert Michael Schumacher a hajrában már nem cseréltette túlhevült abroncsait, így viszont három körrel a leintés előtt fel kellett adnia a futamot, miután autója megsérült, amikor összecsapott Nick Heidfelddel (BMW-Sauber).

Jean Todt elismerte a csapat magyarországi "hibáját"
Jean Todt elismerte a csapat magyarországi "hibáját"

Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke most elárulta, hibázott, mert nem „fogta vissza” a hétszeres világbajnokot.

„Láttuk, hogy szenved az autójával a gumik miatt, így szólhattunk volna neki, hogy ne hajszolja annyira. Persze utólag már mindig könnyebb jó dolgokat mondani. A kiesés után Michael is elmondta: autója vezethetetlenné vált, s ezért meg kellett állnia” – jegyezte meg Todt.

Michael Schumachert az 1 pontot érő 8. helyre sorolták a lengyel Robert Kubica kizárása után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik