Juan Pablo Montoya: Beleuntam a Formula-1-be

Vágólapra másolva!
2006.08.14. 17:04
Címkék
Juan Pablo Montoya végre elárulta, miért döntött a NASCAR-sorozat és a korábbi főnöke által működtetett Chip Ganassi Racing mellett: a kolumbiai autóversenyző az elmúlt hónapokban beleunt a Formula-1-be. A dél-amerikai pilótát nagyon megviselte a McLaren-Mercedes idei sikertelensége, s mivel nem látott reményt a sikerre, inkább bejelentette a váltást.
Juan Pablo Montoya utolsó mozdulatai F-1-es versenyzőként
Juan Pablo Montoya utolsó mozdulatai F-1-es versenyzőként
Juan Pablo Montoya utolsó mozdulatai F-1-es versenyzőként
Juan Pablo Montoya utolsó mozdulatai F-1-es versenyzőként

„Már nem élveztem a versenyeket, meguntam az F-1-et. Szinte mindent elértem, amit akartam. Igaz, nem lettem világbajnok, de erre már nem is láttam esélyt. A távozás volt a legjobbnak tűnő döntés” – ismerte el Montoya a kolumbiai napilapnak, az El Tiemonak adott nyilatkozatában.

A kolumbiai versenyző nagy reményekkel érkezett a McLarenhez a Williamstől, de már első szezonja is ellentmondásos volt. Nyert ugyan három nagydíjat, de a szezon elején titokzatos tenisz-motor (???) balesetet szenvedett, s a két futamos kihagyás miatt esélye sem volt az év végi jó szereplésre. Idén már csak kétszer lett dobogós (Imola – 3. hely, Monte-Carlo – 2. hely), de többször is azt láthatták a szurkolók, hogy eltűnt kedvencük motivációja.

„Untatott az autóm vezetése. Csapattársam is csak ötödik-hatodik volt. Szinte állandóan hasonló helyeken végeztünk. Nem tőlünk függött a szereplés, hanem az autónktól. Egyáltalán nem jelent örömöt, ha az ötödik helyért kell harcolnom. Új kihívásra van szükségem, ez lesz a NASCAR. Új és más lesz, mint a Formula-1. Még 10-15 évig versenyezhetek. Új világba kerülök, lazábban vehetem majd a dolgokat” – mondta Juan Pablo Montoya.

A kolumbiai versenyző elárulta, viszonylag gyorsan megromlott a kapcsolata Ron Denisszel, a McLaren-Mercedes csapatfőnökével.

„Eleinte remekül alakultak a dolgok, de megváltozott a viszonyunk, amikor teniszezés közben eltört a vállam. Felhívtam és mindent elmondtam neki, s el is fogadta a helyzetet. A brit sajtó azonban kitalált egy más történetet, s kifigurázta Ront, amiért elhitte az én verziómat. Ezek után Ron azt gondolta, hogy mindenki előtt lejárattam. Ezek után már nem volt olyan a kapcsolatunk, mint korábban” – jelentette ki zárásként Juan Pablo Montoya, aki ellentmondásos figurája volt az F-1-nek, sokan kedvelték, de rengetegen bírálták is.

A kolumbiai pilóta valószínűleg az indianpolisi futam első körében fejezte be F-1-es szereplését, a NASCAR-szerződés bejelentése után ugyanis a McLaren-Mercedes eddigi tesztpilótájának, a spanyol Pedro de la Rosának szavazott bizalmat. Montoya szerződése ugyan csak az év végén jár le a wokingi csapatnál, de szinte elképzelhetetlen, hogy lehetőséget kapjon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik