Schumacher: Nehezebb a helyzet, de nem adom fel!

Vágólapra másolva!
2006.08.28. 16:04
Címkék
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher elszántsága mit sem csökkent vasárnap óta, pedig tudja, most már nem csak magától függ, hogy megnyeri-e a Formula-1-es világbajnokságot. A Ferrari sztárja szerint még bármi előfordulhat, így le is dolgozhatja a címvédő Fernando Alonso 12 pontos előnyét.

„Még negyven pontot szerezhetek, ha megnyerem a hátralévő futamok, vagyis semmi sem dőlt el! Folytatjuk a támadást, nyomást akarunk gyakorolni Fernandóra, kockáztatunk. Csak így lehet esélyünk a sikerre” – mondta a maranellóiak legendája.

A múlt heti Török Nagydíjon a Ferrari számított esélyesebbnek, s sokáig ennek nagyban megfelelő módon zajlottak az események. Igaz, már a szombati időmérés meglepetést hozott, de akkor még senki sem tulajdonított nagyobb jelentőséget annak, hogy Felipe Massa „elorrozta” az első rajthelyet Michael Schumacher elől.

A futamon azonban maradt a sorrend, s a biztonsági autó pályára küldése pillanatában mindketten a boxba hajtottak. De természetesen a brazil pilóta ért előbb oda, s ennek köszönhetően a várakozó német versenyző csak Alonso után térhetett vissza a pályára. Ezután pedig Michael Schumacher nem tudta megelőzni a címvédőt.

„Az isztambuli verseny nem úgy sikerült, ahogy terveztük, főleg a világbajnoki címért zajló harc tekintetében. Nehezebb a helyzet, de nagy hiba lenne, ha emiatt feladnánk a csatát. Még mindig világbajnok lehetek, ezt akarja mindenki a csapatban” – szögezte le a hétszeres világbajnok.

A Formula-1 mezőnye ezen a napokban Monzában tesztel, majd a jövő hét végén következik a sorsdöntőnek ígérkező Olasz Nagydíj az Autodromo Nazionalén. A monzai pályán elképesztő hangulat vár a mezőnyre, hiszen a sorozat egyik leggyorsabb és legnépszerűbb pályáján csatáznak majd a klasszisok.

„Nem fogadkozom, de egyet ígérhetek: a végsőkig harcolunk majd a világbajnoki címért!” – jelentette ki Michael Schumacher.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik