Olasz Nagydíj: Alonso visszavágna Magny-Cours-ért

Vágólapra másolva!
2006.09.04. 14:21
Címkék
A Renault-csapat visszaadná a „kölcsönt” a Ferrarinak: Fernando Alonso egyértelműen a győzelemre tör vasárnap a Formula-1-es világbajnokság Olasz Nagydíján, a maranellói csapat második hazai futamán. Az összetettben címvédő spanyol klasszis szerint ez lenne a méltó válasz a Magny-Cours-ban elszenvedett vereségért.

„Csak egyetlen célja lehet a Renault-nak: le kell győzni a Ferrarit! A legutóbbi futamokon fölényben voltak, így első helyet jelenthet, ha nyerünk ellenük” – mondta a négy futammal az idei sorozat befejezése előtt 12 pontos előnnyel éllovas Alonso.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!

Július 16-án a hétszeres világbajnok Michael Schumacher (Ferrari) magabiztosan győzte le a címvédőt a Renault hazai versenyén, Magny-Cours-ban esély sem volt a franciák sikerére. Ráadásul április 23-án Imolában az Enzo és Dino Ferrari nevét viselő imolai pályán is a maranellóiak diadalmaskodtak, vagyis ott a hazai csapat nyert.

Most rendkívül kiélezett csatára van kilátás: a monzai Autodromo Nazionalén matematikailag ugyan nem születhet döntés az idei világbajnoki címről, de egy esetleges Alonso-elsőség esetén Michael Schumacher nehéz helyzetbe kerülhet.

„A csapat már Törökországban is fantasztikusan dolgozott. Azt is figyelembe kell venni, hogy furcsa nyarat zártunk az ellensúlyos lengéscsillapító körüli vita és néhány szerényebb eredmény miatt. Így örülünk annak, hogy Isztambulban bebizonyítottuk, az autó még mindig versenyképes. Harcban voltunk a Ferrarival, vagyis úgy tűnik, ez várható az év hátralévő részében is” – szögezte le Fernando Alonso.

A pilóták versengése óriási izgalmakat ígér, hiszen az egyéni csaták mellett a csapatérdekekre is figyelni kell. A Renault ugyanis mindössze 2 ponttal előzi meg a Ferrarit, vagyis Monzában akár meg is fordulhat a sorrend, nem úgy, mint a két legjobb versenyző esetében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik