Kovalainen lesz Alonso utódja

Vágólapra másolva!
2006.09.06. 12:16
Címkék
A 2007-es Formula-1-es világbajnokság futamain az idei tesztpilóta, a finn Heikki Kovalainen lesz Giancarlo Fisichella társa a Renault-csapatnál. A csapatfőnök, Flavio Briatore legalább 2008-ig marad, vagyis nem vonul vissza az autósport elitkategóriájából.
Nagy feladat vár Kovalainener, a spanyol világbajnokot kell pótolnia
Nagy feladat vár Kovalainener, a spanyol világbajnokot kell pótolnia
Nagy feladat vár Kovalainener, a spanyol világbajnokot kell pótolnia
Nagy feladat vár Kovalainener, a spanyol világbajnokot kell pótolnia

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Kovalainen a McLaren-Mercedeshez távozó tavalyi világbajnokot, az idei pontversenyben is éllovas Fernando Alonsót váltja.

„Nagyon izgatott vagyok a lehetőségtől, hogy lehetőséget kaptam a világbajnok autó vezetésére – mondta a 25. születésnapját október 19-én ünneplő finn pilóta. – 2002 óta szerepeltem a Renault utánpótlásképző programjában, s már akkor az volt a célom, hogy valamikor F1-es versenyző legyek. Fantasztikus érzés, hogy ezt el is értem. A teszteléssel töltött két év, s a tavalyi GP-2-es szezon is sokat segített, technikai tudással vérteződtem fel, s azt is megérthettem, mi szükséges a győzelemhez a Formula-1-ben. Arra is lehetőségem nyílott, hogy megmutassam a tudásomat a csapatnak. Nagy motivációt jelentett a Renault bizalma.”

Kovalainen hozzátette. Fantasztikus érzést jelent majd a melbourne-i szezonnyitó, de addig még rengeteg feladata lesz.

„Most a célom, hogy a magam lehetőségeinek kihasználásával hozzásegítsem a Renault-t a világbajnoki címhez” – jelentette ki a Renault új versenypilótája, aki idén már 28 ezer km-t tett meg a különböző teszteken.

Az elmúlt hetekben Flavio Briatore közeljövője is kérdéses volt, sokan úgy vélték, visszavonul az idei világbajnoki sorozat után. Nem így lett, az olasz csapatfőnököt 2008-ig biztosan láthatjuk a versenyeken, s ez nem is meglepő, hiszen most újabb nagy feladat vár rá Alonso távozása miatt.
Újabb sikereket arathat Flavio Briatore
Újabb sikereket arathat Flavio Briatore

„Mindenki nagyon optimista a Renault-nál, a 2007-es összeállítás bizakodásra ad okot a távolabbi jövő szempontjából is. Építjük a jövőt, de a mostani döntés egyáltalán nem veszélyezteti a csapat rövid távú stabilitását. Giancarlo már sokszor bizonyított a Formula-1-ben, míg Heikki már teljesen beilleszkedett a csapat struktúrájába” – mondta Flavio Briatore.


A teszteken a brazil Ricardo Zonta és az ifjabbik Nelson Piquet bizonyíthat a Renault autóiban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik