Massa: Alonso tudott a szingapúri utasításról

Vágólapra másolva!
2009.10.15. 14:30
Címkék
Felipe Massa szerint Fernando Alonsónak tudnia kellett a tavalyi Szingapúri Nagydíjon adott csapatutasításról, amely szerint Nelsinho Piquet-nek a falnak kellett hajtania a spanyol pilóta sikerének érdekében. A kijelentés annak tükrében érdekes, hogy jövőre a brazil és a kétszeres világbajnok hispán pilóta egyaránt a Ferrarit erősíti majd.
Lesz-e még közös pezsgőzés? (Fotó: Reuters)
Lesz-e még közös pezsgőzés? (Fotó: Reuters)

Felipe Massa korábban sem rejtette véka alá azon véleményét, miszerint nem tud szívből örülni annak, hogy Fernando Alonso lesz a csapattársa a következő szezonban. Most is „odaszólt" a spanyolnak, megemlítve persze, hogy reméli, ez nem lesz hatással kettejük kapcsolatára.

Massa szerint Alonsónak tudnia kellett a Szingapúri Nagydíjon adott renault-s csapatutasításról, ami után Nelsinho Piquet-nek a falnak kellett vezetnie autóját.

„A csapat és Nelson csinálta a balesetet, de Alonso is részese volt a történteknek. Tudott róla. Persze ezt mi nem tudhatjuk, de természetesen tudott róla. Ez teljesen egyértelmű" – mondta Massa.

A brazil kijelentése természetesen vihart kavart a nemzetközi sajtóban. A Ferrari és Massa a történtek hatására hivatalos közleménnyel állt elő, kiemelve, hogy Massa nem vádolta meg Alonsót, csak éppen elmondta saját véleményét.

„Amit mondtam, az csak az én gyanúm, nem támasztja alá semmi konkrét bizonyíték. Az FIA világtanácsa kijelentette, hogy semmi jel sem utal arra, hogy Fernando tudott arról, hogy mi fog történni. Én pedig tiszteletben tartom a véleményüket" – visszakozott némileg a brazil.

„Nyilvánvaló, hogy nagyon csalódott voltam a tavaly Szingapúrban történtek miatt. De már jó néhányszor elmondtam, hogy mit gondolok, és most itt az idő, hogy lezárjuk ezt a fejezetet, és a jövőbe tekintsünk. Ami biztos, az az, hogy ez az epizód nem fogja elrontani kapcsolatomat Fernandóval, amikor már csapattársak leszünk."

Az idő majd eldönti, hogy igaza lesz-e Massának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik