Kézilabda: közel fél év után új csapatot talált Rasmussen

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.09. 13:58
null
Közel fél év után új csapatot talált a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen (Fotó: Nemzeti Sport)
Tavaly novemberben arról számoltunk be, hogy a román élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban szereplő Gloria Bistrita közös megegyezéssel szerződést bontott a korábbi magyar szövetségi kapitánnyal, Kim Rasmussennel, aki közel hat hónap után új csapatot talált: a dél-koreai női válogatott szövetségi kapitánya lett.

A magyar női válogatottat korábban 2016 és 2020 között irányító Kim Rasmussen az Instagram-oldalán jelentette be, hogy a dél-koreaiak szövetségi kapitánya lett.

„Dél-Korea. Végre hivatalos. Új munka, új betűk, nyelvtanulás, és egy teljesen új tapasztalat, ami nem is jöhetett volna jobbkor – írja a közösségi oldalán a 49 éves tréner. – Nagyon izgatott vagyok, és megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első külföldi edző Dél-Koreában. Minden képességemre, valamint a játékosok és a személyzet segítségére lesz szükségem a sikerhez.”

Rasmussen előző állomáshelyén, a Gloria Bistritánál nem tudta hozni az elvárt eredményeket: kilenc forduló elteltével a 14 csapatos román élvonal kilencedik helyén tanyázott a csapat (azóta három fordulóval a bajnokság vége előtt a nyolcadik helyen állnak). A sikertelenség miatt a besztercei klub tavaly novemberben szerződést bontott a dán szakemberrel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik