Női kézi: Görbicz Anita lett a Győri Audi ETO elnöke

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.05. 18:36
null
Görbicz Anita lett a Győri Audi ETO elnöke (Fotó: Győri Audi ETO KC)
Görbicz Anitát választották meg a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC elnökének. A korábbi világklasszis játékos megbízatása három évre szól – írja a klub honlapja.

Mint ismert, Bartha Csaba március 24-én távozott a győriek elnöki posztjáról.

A Győr közleményében jelezte, „a klub eddigi működési modelljében a Magyar Kézilabda-szövetség jövő évi versenykiírása értelmében a közeljövőben átalakulás várható.”

„Óriási megtiszteltetés, ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak meg elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést. Egykori csapatkapitányként nagyon jól tudom, hogy mennyire fontos a csapatmunka, mostantól ismét egy remek „csapat” vezetője lehetek, de ezúttal a pálya helyett az irodában állunk majd helyt. Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda-szövetség klublicenc szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótlás korú sportolók maradnak nyártól. A felnőtt csapat tagjai és az Akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani!” nyilatkozta Görbicz Anita.

Az egyesület új elnökséget is választott a közelmúltban, miután több tag is jelezte, a jövőben nem tudja ellátni ezen feladatait.

„Az elnökség összeül, két vezetője lesz a klubnak a jövőben: Endrődi Péter közgazdász és Vanyus Attila, akinek a véleménye nélkül nem lehet majd semmit eldönteni. Az ő elhivatottságukat nem lehet vitatni” nyilatkozta korábban Dézsi Csaba András, Győr polgármestere a Győr+ Rádióban.

„Klubunk ezúton tájékoztatja a közvéleményt, hogy a létrehozandó új gazdasági társaság alapításának folyamata elkezdődött és a tervezett ütemben halad, azaz nem lesz semmilyen adminisztratív akadálya annak, hogy a Győri Audi ETO KC csapata elinduljon a K&H Liga következő, 2022–2023-as kiírásban” – írja a közlemény.

A GYŐRI AUDI ETO ÚJ ELNÖKSÉGE
Vanyus Attila, örökös tiszteletbeli elnök
Endrődi Péter,
Győr Megyei Jogú Város, kabinetfőnök
Görbicz Anita, Győri Audi ETO KC, sportigazgató
Pálinger Katalin, Magyar Kézilabda-szövetség, alelnök
Radnóti Ákos, Győr Megyei Jogú Város, sportért felelős alpolgármester
Virág-Adorján Andrea, Győr Megyei Jogú Város, polgármesteri főbiztos
Wieszt Attila, Endo Plus Service Kft., ügyvezető igazgató

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik