Női kézi: Győrből igazolt BL-győztes átlövőt a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 09:28
null
Deszpotovics zöld-fehérből zöld-fehérbe öltözött (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/kezilabda/noi-kezilabda/hirek/jelena-deszpotovics-a-fradiban-folytatja-palyafutasat" target="_blank">fradi.hu</a>)
Hivatalos honlapján jelentette be a Ferencváros női kézilabdacsapata, hogy egy nappal az új vezetőedző, Martin Albertsen érkezése után megvan a klub első új játékosa is a 2023–24-es idényre: a IX. kerületiek ugyanis szerződtették a Győri ETO-tól a BL-győztes montenegrói átlövőt, Jelena Deszpotovicsot.

A podgoricai születésű Deszpotovics a Buducsnosztban nevelkedett, s végigjárta a ranglétrát a klubnál – közben pedig az MTK-nál is eltöltött kölcsönben egy rövidebb időszakot. A hazai bajnoki címei után 2015-ben Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, majd a DVSC-hez igazolt, ahol hat éven át szerepelt – itt is volt egy rövid kölcsönjátéka, amikor a Ljubljanában szerepelt.

Deszpotovicsot 2021-ben szerződtette a Győri Audi ETO, majd 2022 februárjában gyerekszülés miatt szüneteltette pályafutását. Gyermeke, Helena 2022. augusztusában született meg, Deszpotovics pedig idén januárban tért vissza a pályára.

Az idényt bajnoki arannyal, Magyar Kupa-ezüsttel és Bajnokok Ligája-bronzzal zárta, a következőt pedig már a Népligetben kezdi a válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki aranyat szerző, 2021-ben az olimpián pedig hatodik helyen záró játékos.

„Boldog vagyok, hogy a Fradit erősíthetem, kíváncsian és izgatottan várom, hogy mit hoz a jövő – idézte Jelena Deszpotovicsot a fradi.hu. – Kicsit több, mint egy hónap múlva kezdődik a munka, de biztos vagyok benne, hogy nagyon gyorsan elszalad majd az idő. A Fradinak azon az úton kell maradnia, amelyen eljutott a négyes döntőbe, és ha ugyanez a mentalitás lesz jellemző ránk a következő idényben is, akkor még feljebb juthatunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik