Női kézilabda: Róth Kálmán lett a juniorválogatott szövetségi edzője

Vágólapra másolva!
2011.11.15. 10:15
Címkék
Lemondott a női junior kézilabda-válogatott szövetségi edzői posztjáról Gyurka János, miután már nem tudta összeegyeztetni a feladatot a Veszprémnél végzett tréneri munkájával. A sportági szövetség ezután Róth Kálmánt, az ifi nemzeti együttes szövetségi edzőjét kérte fel a juniorok vezetésére Golovin Vlagyimir mellé.

„Több olyan győri játékos is szerepel a juniorválogatott keretében, akit nagyon tehetségesnek gondolunk, és Győrből is sokan biztattak, ezért is fogadtam el a felkérést" – fogalmazott Róth Kálmán a www.handball.hu érdeklődésére.www.handball.hu érdeklődésére.

A szakember elárulta, hogy a juniorok esetében nehezebb a helyzet, hiszen az ifik az Európa-bajnoki helyezésükkel már kivívták a vb-részvételt, míg a junioroknak áprilisban világbajnoki selejtezőn kell részt venniük.

„Sajnálom itt hagyni az ifiket, mert jó »anyaggal« tudtam dolgozni, és sikeresek is voltunk, igaz, a juniorok között is van már néhány kész NB I-es játékos. Remélem, hogy megtalálom velük a közös hangot, és eredményesebbek leszünk, mint az előző ciklusban. Az áprilisi vb-selejtezőt nagyon fontos lenne sikerrel megvívni, mert ennek a korosztálynak ez a világbajnokság lenne az utolsó világversenye" – zárta szavait Róth Kálmán.

A csapat már a jövő héten részt vesz egy lengyelországi tornán, amely kiváló erőfelmérő lesz az újonnan kinevezett tréner számára, hiszen a házigazdák mellett a norvégokkal, a dánokkal és a lengyelekkel találkozik együttesünk.

Az ifjúsági válogatott irányítását az eddig is az alakulat mellett dolgozó Danyi Gábor veszi át, segítője pedig a tatai férfigárda edzője, Baski Péter lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik