FTC: Henry Wingo érkezett a Moldétól – hivatalos

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 17:07
null
Fotó: <a href="https://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a>
A Ferencváros labdarúgócsapata bejelentette, hogy szerződtette a Moldétól a 25 éves amerikai Henry Wingót.

Az FTC a honlapján nem számol be róla, meddig szól az új játékos szerződése.

Norvég sajtóhírek alapján korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros ajánlatot tett a Moldénak, majd meg is állapodott a 25 éves amerikai Henry Wingóról, akire az FTC vezetői a két csapat norvégiai BL-selejtezőjén (3–3) figyelhettek fel.

A jobbhátvéd 2019 augusztusában a Seattle Sounderstől igazolt a norvég együtteshez, amelynél a szerződése 2021 decemberében járt volna le. Wingo az ősszel három BL-selejtező mérkőzésen játszott, valamint az Európa-liga csoportkörében ötször lépett pályára. A 2020-as norvég bajnokságban húsz találkozón szerepelt, összesen két gólt szerzett.

„A BL-selejtezőben már megtapasztaltam, milyen erős a Ferencváros. Új kihívást kerestem, a Fradi pedig évről évre a bajnoki címért, a nemzetközi kupaszereplésért harcol, így örültem a megkeresésnek – mondta a Ferencváros honlapjának Wingo. Ősszel a Fradi a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, ezt én is szeretném megélni, ez is segített a döntésben. A védelem jobb szélén vagyok a leghasznosabb, mindent megteszek, hogy a csapatba kerüljek, és ott segítsem az együttest.”

Wingo – aki a védelem bal oldalán is bevethető – a Seattle Soundersszel és a Moldéval egyaránt bajnoki címet nyert.

A Molde a Ferencvárossal szemben elbukott a Bajnokok Ligája kétmérkőzéses playoffjában, és Wingo a párharc első találkozóján végig a pályán volt. Aztán az Európa-liga csoportkörében a hat meccsből négyet végigjátszott: az Arsenal elleni két összecsapást, valamint a Dundalk és a Rapid Wien elleni győztes találkozót. Henry Wingo remekül teljesített a csoportban a Moldéval, amely 10 pontot gyűjtött és a második helyen továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

A nagy munkabírású futballista 2020. július 15-én szerezte első gólját a norvégoknál, a Viking ellen 5–0-ra megnyert bajnokin ő lőtte csapata negyedik találatát, és nem is akármilyen erővel bombázott az ellenfél kapujába – emlékeztet a fradi.hu.

A Ferencvárosban ebben az idényben jobbhátvéd poszton általában a csapatkapitány Lovrencsics Gergő vagy Botka Endre szerepelt, előbbinek a Transfermarkt adatai szerint a nyáron lejár a megállapodása.

Wingo decemberben a Rapid Wien elleni El-meccsen (Fotó: AFP)
Wingo decemberben a Rapid Wien elleni El-meccsen (Fotó: AFP)

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Gera Dániel (MTK Budapest), Katona Máté (MTK Budapest), Henry Wingo (amerikai, Molde FK – Norvégia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Varga Roland (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Csonka András (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tokmac Nguen (norvég)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik