Szalai Ádám a Mainzban folytatja a pályafutását

Vágólapra másolva!
2010.01.09. 20:12
null
Szalai a Mainz mezére cseréli a Real Madrid dresszét (Fotó: realmadrid.es)
Címkék
A német labdarúgó-élvonalban szereplő Mainzban folytatja pályafutását Szalai Ádám, a Real Madrid magyar támadója. A futballista a Nemzeti Sport Online-nak elismerte, hogy a két csapat már megállapodott egymással, és kölcsönbe kerül a német alakulathoz.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint jól döntött Szalai Ádám, hogy a Mainzhoz szerződött kölcsönbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Nemzeti Sport Online információi szerint a Real Madrid futballistája, Szalai Ádám a német Mainzban folytatja pályafutását. A csatár honlapunk értesüléseit megerősítette, s elmondta, már Németországban tartózkodik.

Szalai tájékoztatása szerint a két klub megállapodott egymással, hogy a támadó fél évre kölcsönbe kerül a Lőw Zsoltot is foglalkoztató együtteshez. Hat hónap után a német csapatnak pedig elővásárlási opciója lesz a magyar támadóra.

A szerződésről csak a már Frankfurtban tartózkodó támadó aláírása hiányzik. Ha Szalai aláírja a kontraktust, a két klub akkor jelenti be hivatalosan is a csapatváltást.

A KONKURENCIA

A mainzi felnőttcsapat keretének jelenleg hét csatár a tagja: a montenegrói Dragan Bogavac, a Burkina Fasó-i Aristide Bancé, az ecuadori Félix Borja, a német André Schürrle, a szerb Szrdjan Baljak, a német-olasz Adriano Grimaldi és az algériai Sadli Amri.

A támadóknak azonban nem megy igazán a góllövés: a házi bajnoki góllövőlistát az osztrák középpályás, Andreas Ivanschitz vezeti hat találattal, őt az ötgólos védő, Tim Hoogland követi, és csak utánuk következik a keret legeredményesebb csatára, az ősszel négy gólig jutó Aristide Bancé.

A többi támadó közül csak Schürrle és Amri volt eredményes, előbbi kettő, utóbbi egy bajnoki gólt jegyzett az ősszel.

ESTÉRE HIVATALOS LETT A KLUBCSERE
 

A szombat késő esti órákban hivatalossá vált, amiről a Nemzeti Sport Online órákkal korábban beszámolt: a Real Madrid internetes oldalán jelentette be, hogy Szalai Ádám kölcsönben a Mainz együttesében folytatja pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik