Májusban indul a menet

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.03.31. 02:13
Címkék
Az új szövetségi kapitány, Bozsik Péter részletes programmal állt elő a szövetség csütörtöki elnökségi ülésén. A szakember elmondta: a bajnokság sűrű programja ellenére szeretne olyan időpontot találni, amelyre összehívhatja a keret tagjait. A kapitánynak és segítőjének, Détári Lajosnak az a célja, hogy kialakuljon egy húszas névsor, amelyben azok a labdarúgók szerepelnének, akik a keret gerincét alkotnák.
Bozsik Péter biztos lehet benne, Détári Lajos személyében jó súgója van
Bozsik Péter biztos lehet benne, Détári Lajos személyében jó súgója van
Mirkó István
Bozsik Péter biztos lehet benne, Détári Lajos személyében jó súgója van
Bozsik Péter biztos lehet benne, Détári Lajos személyében jó súgója van
Bozsik Péter biztos lehet benne, Détári Lajos személyében jó súgója van
Mirkó István
Bozsik Péter biztos lehet benne, Détári Lajos személyében jó súgója van

„Ebbe a szűkebb állományba nem lesz könnyű bekerülni – mondta Bozsik Péter. – Akit egyszer meghívtunk ebbe a bő keretbe, csak akkor kerülhet ki, ha jelentősen romlik a formája. Arra törekszünk, hogy a válogatottnak állandó gerince legyen. Azt is tudomásul kell vennünk, hogy az európai futballt nem gyerekek játsszák. Olyan válogatottat akarunk kialakítani, amelybe rang bekerülni, számítunk a rutinos, tapasztalt labdarúgókra, de természetesen fokozott figyelmet szentelünk majd az U21-es, az U19-es, sőt az U17-es csapatban szereplőkre is.”

A válogatott felkészülési programjában szereplő ellenfelek Bozsik Péter tervei szerint:

Május 17.: egy NB I-es csapat
Május 24.: Costa Rica (?)
Május 31.: Anglia
Augusztus 12.: skandináv ellenfél
Augusztus 16.: Ausztria

Az első Eb-selejtező időpontja:
Szeptember 2.: Norvégia
Ezt követően Bozsik Péter kijelentette, hogy két részre bontották az idei felkészülést, az első szakasz május végéig tart majd, vagyis az angolok elleni meccsel zárul. Már szerepel a kapitányi noteszben harminc-harmincöt név, s a szigetországiak elleni mérkőzés előtt szűkül majd a keret. A válogatott első találkozója május 14-én lesz, amikor három napra Dunavarsányba költözik az együttes, és a rövid edzőtáborozás végén az egyik élvonalbeli csapattal méri össze a tudását.

„Szeretnénk pályára lépni május huszonnegyedikén is, erre az időpontra több ellenfél közül is válogathatunk – folytatta Bozsik Péter. – Igaz, azt még nem tudom megmondani, hogy ki lesz az ellenfél, de játszanunk kellene azon a napon. Már csak azért is, mert áprilisban a sűrű bajnoki és kupaprogram miatt nem tudjuk összehívni a keretet. Az lenne az igazán ideális, ha akkor egy skandináv együttessel játszanánk, mert a selejtezők nehéz sorozatát is Norvégia ellen kezdjük el, majd négy nap múlva a bosnyákokkal találkozunk. Ha a terv megvalósul, akkor augusztusban ugyanennyi idő alatt mérkőznénk meg egy északi csapattal és Ausztriával. Ez jó felkészülés lenne.”

A kapitány felszólalását követően az elnökség egyik tagja, Horváth Cs. Attila jelezte, hogy a tervek szerint május 24-én rendezik a Magyar Kupa döntőjét, így ha aznap lépne pályára a válogatott, akkor néhány játékost mellőznie kellene. Aztán kiderült, vélhetően egy héttel korábban lesz majd az MK-finálét – így az a görög–magyar U21-es meccsel ütközik, vagyis Róth Antal nem számíthat majd minden futballistájára.

A május 24-i ellenfél egyelőre nem ismert, de információink szerint az MLSZ vezetői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Costa Rica-i szövetség képviselőivel, vagyis könnyen elképzelhető, hogy a közép-amerikai válogatott – a német együttessel játssza a világbajnokság nyitó meccsét – lesz a májusi ellenfelünk.
Zárásképpen Kisteleki István, az MLSZ elnöke ismételten biztosította Bozsik Pétert és Détári Lajost arról, hogy élvezik a szövetség vezetőinek a bizalmát, s minden támogatást megkapnak munkájukhoz. ---- B ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik