Pánik helyett fogadkozás

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.08.01. 00:50
Címkék
Az Újpest nem kezdte jól az őszi szezont. Csúfos, a továbbjutás reményét is kioltó vereség és tüntetés Bicskei Bertalan edző ellen az UEFA-kupa-selejtező első meccsén, edzőváltás, sovány vigasz Valére Billennel a Vaduz elleni visszavágón, de fiaskó a bajnoki rajton Diósgyőrött. Ilyen körülmények között nem egyszerű az élet, ám a csapatkapitány Tóth Norbert szerint nincs pánik.
Tóth Norbert újpesti társaihoz hasonlóan a padlóra került, de a középpályás hisz a gyors talpra állásban
Tóth Norbert újpesti társaihoz hasonlóan a padlóra került, de a középpályás hisz a gyors talpra állásban
M. Németh Péter
Tóth Norbert újpesti társaihoz hasonlóan a padlóra került, de a középpályás hisz a gyors talpra állásban
Tóth Norbert újpesti társaihoz hasonlóan a padlóra került, de a középpályás hisz a gyors talpra állásban
Tóth Norbert újpesti társaihoz hasonlóan a padlóra került, de a középpályás hisz a gyors talpra állásban
M. Németh Péter
Tóth Norbert újpesti társaihoz hasonlóan a padlóra került, de a középpályás hisz a gyors talpra állásban

– Az Újpest nem olyan rég még a bajnoki címért játszott, ám az őszi szezon elég rosszul kezdődött a csapat számára. Mi történt önökkel?
– Tény, nem úgy rajtoltunk, ahogyan azt el lehetett tőlünk várni, de egyelőre nincs baj – mondta Tóth Norbert. – Sajnos a Vaduz ellen belefutottunk egy csúfos vereségbe, ennek hatása nehezen múlik. Azért azt most is leszögezném, hogy nem Bicskei Bertalan ellen játszottunk, és a tippmixben sem volt érdekeltségünk, hogy veszítsünk. A visszavágón azért csak sikerült nyernünk, amit én nagyra értékelek, mert olyan csapatot győztünk le, amely háromszor annyi pénzből gazdálkodik, mint az Újpest. A Vaduzban alig játszott liechtensteini játékos, tele volt a gárda légiósokkal. Az idegenbeli siker az önbecsülésünknek és a csapat hangulatának is jót tett.

– A Vaduz elleni első meccs két hete volt. Még Diósgyőrött is a kellemetlen kudarc hatása alatt álltak?
– Igen, ez is közrejátszott. Rövid idő alatt két hosszú utazás várt ránk, és ez azért nem múlik el nyomtalanul. Ráadásul Miskolcon a csapat tele volt rutintalan futballistákkal, akik közül többen keveset játszottak az elmúlt hetekben, és akadt olyan is, aki nemrég épült fel a sérüléséből. Ráadásul nem volt elöl egy igazi gólvágó. Eltiltás miatt Rajczi Péteren kívül én sem lehettem a pályán, Kovács Zoltánt pedig az edző ültette a kispadra, mert úgy ítélte meg, Vaduzban elfáradt.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

– Hogyan látja az Újpest jelenlegi helyzetét?
– Nem kell pánikolni, mert nincs nagy baj. Természetesen a mérlegünk eddig nem túl jó. Vaduzban azonban az edzők és a vezetők is elégedettek voltak a játékunkkal, csak a szurkolók nem. Sajnos a liechtensteini találkozó után elpártoltak tőlünk a drukkerek. Győztes meccs után anyáztak, és ez többeket megviselt. Számomra is kicsit furcsa volt, ennél nincs megalázóbb dolog egy sportember számára. Persze megértem őket, hiszen rengeteget utaztak, és abban bíztak, hogy majd csodát teszünk, de ez nem sikerült. Mindenki elhiheti, nekünk, játékosoknak volt a legnehezebb elviselni a kudarcot, és bízunk benne, hogy hamarosan visszanyerjük szurkolóink szeretetét.

– Meg tudja mondani, kik tartoznak jelenleg az újpesti keretbe?
– Nem tudom, hogy Rajczi Péter és Vanczák Vilmos sorsa miként alakul. Rajtuk kívül egyelőre mindenki marad, de ugye Diósgyőrött a rutinosabb játékosok közül csak Kovács Zoltán, Böjte Attila és Erős Károly volt a pályán. Ezt sem feledhetjük el, amikor a vereség okait keressük.

– A Győr ellen azonban már ön is játszik.
– Én is remélem. Mindent megteszünk majd a győzelemért, és ha meglesz a három pont, valóban megindulunk majd felfelé.

– A játékosoknak min kellene változtatniuk?
– Becsülettel tettük a dolgunk, de a saját lelkiismeretével mindenki számoljon el maga. A pályán kell bizonyítanunk, győzelmekkel kell visszaszereznünk a szurkolóinkat. Meg kell dolgoznunk a sikerekért, már nem beszélni és elnézést kérni kell, hanem győzni.

– Mire lehet képest az Újpest a bajnokságban? A csapat meg tudja ismételni a tavalyi teljesítményét?
– Azon leszünk… Nem annyira erős a magyar bajnokság, hogy ne tudjunk odaérni a tabella elejére. Egy meccsből nem szabad következtetéseket levonni. Rossz kezdet után jön a jó folytatás. Tavaly jól kezdtünk, a vége felemásra sikerült, az idén, remélem, fordítva lesz.

Indulatos Újpest-tábor

Szükség is volt a háromszáz miskolci rendőrre, ugyanis a lila-fehér gárda hívei már a meccs előtt megrongálták a Tiszai pályaudvartól a stadionig vezető úton őket szállító két buszt, ekkor a rendőrök tíz újpestit állítottak elő. A lefújást követően megismétlődött az eset, a rendőrök ezért a városi kapitányságra kísérték a buszokat. A csaknem háromszáz fős tömeget a rendőrség udvarán állították elő, de néhány óra elteltével két személy kivételével (akikről kiderült, hogy régóta körözik őket) elengedték a drukkereket. Az újpesti drukkerek dühe nem új, mostanában minden meccsen felszínre törnek az indulatok.
  • Május 20., Újpest–MTK 1–2: A vendégcsapat a hajrában fordította meg az eredményt, ezért több szurkoló beszaladt a pályára, és Bede Ferenc bíró, valamint egy MTK-játékos is kapott.
  • Június 4., Újpest–Fehérvár 1–3: A bajnoki cím elbukását nehezen megemésztő drukkerek a fehérváriakra, majd a rendőrökre támadtak.
  • Július 13., Újpest-Vaduz 0–4: Az UEFA-kupa-égés után a szurkolók az akkori edzőt, Bicskei Bertalant szidták.
  • Július 27., Vaduz–Újpest 0–1: A fanatikusok a játékosokon kérték számon a kiesést, ám csak Kovács Zoltán mert eléjük állni.
  • Július 30., Diósgyőr–Újpest 1–0: Néhány buszt tönkretettek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik