Csak az egyik csapat javíthat a szezonzárón

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2006.12.10. 01:04
Címkék
Két olyan csapat találkozik az őszi idény utolsó fordulójában, amely szép reményekkel kezdte a bajnokságot, ám a végére mindkettő elveszítette lendületét. A Győr és az Újpest egyaránt kikapott az utóbbi három fordulóban. A tizenhatodik játéknapon az ETO a Honvéd ellen, a lila-fehér gárda pedig a Diósgyőr ellen nyújtott kiábrándító teljesítményt.
Böjte Attila nem szeretné, ha ismét futniuk kellene az eredmény után
Böjte Attila nem szeretné, ha ismét futniuk kellene az eredmény után
M. Németh Péter
Böjte Attila nem szeretné, ha ismét futniuk kellene az eredmény után
Böjte Attila nem szeretné, ha ismét futniuk kellene az eredmény után
Böjte Attila nem szeretné, ha ismét futniuk kellene az eredmény után
M. Németh Péter
Böjte Attila nem szeretné, ha ismét futniuk kellene az eredmény után
A Megyeri úton állítják, nincs baj a csapattal, ami az Újpesttel az elmúlt három fordulóban történt, az gyakorlatilag törvényszerű volt. A lila-fehérek rosszul kezdték a bajnokságot, a középső harmadban jól szerepeltek, ám az utóbbi három körben minden meccset elveszített a csapat. Valére Billen, a Megyeri útiak belga edzője átalakította az együttes taktikáját. Ez 13 fordulón keresztül jól bevált, hiszen ennyi bajnokin mindössze hat gólt kapott a csapat, az utóbbi hármon viszont kilencet. Fehérvárott és az MTK-tól hazai pályán egyaránt 3–2-re kapott ki az Újpest, míg hétfőn a Diósgyőr nyert 3–0-ra a Megyeri úton. Különösen az utóbbi vereség volt fájó az újpesti szimpatizánsok számára, mert ezen a találkozón kiábrándítóan, elképzelés nélkül futballozott az együttes. A szezonvégi visszaesés magyarázata roppant egyszerű: a kényszer szülte újpesti fiatalítás közepette nem várható a csapattól, hogy folyamatosan kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtson.

Az Újpestben korábban csak kiegészítő embernek számító Vaskó Tamás ma már rendszeresen szerepet kap a védelem közepén, sőt ő a lilák csapatkapitánya is. Rajta kívül Vermes Krisztián szintén ebben az évben lett stabil csapattag, rajtuk kívül Nagy Olivér, Korcsmár Zsolt és Mészáros Márk személyében három tinédzser kapott állandó bizonyítási lehetőséget. Az egyetlen fiatal, aki folyamatosan jó teljesítményt nyújtott, Tisza Tibor volt, ám a legutóbbi, Diósgyőr elleni meccsen már ő is gyengén futballozott. A fiatal támadó nyolc gólt lőtt az ősszel (ennyit egy szezonban még egyszer sem szerzett), ezek közül négyszer szabadrúgásból talált be.

A lila-fehérek legnagyobb problémája, hogy amikor a rutinosabbaknak – Böjte Attila, Erős Károly, Kovács Zoltán, Rajczi Péter – nem igazán megy a játék, a fiatalok nem tudnak olyan teljesítményt nyújtani, amellyel eldönthetnék a mérkőzést. Ezen az őszön az újpestiek futballját korábban meghatározó játékosok sem szerepeltek jól. Kovács Zoltán mindössze három gólt lőtt, és az előző szezon gólkirálya, Rajczi Péter is csupán négyszer volt eredményes. A héten a tapasztaltabb labdarúgók elbeszélgettek a rutintalanabbakkal.

Reszeli Soós István nem lehet nyugodt idei edzôi bemutatkozása elôtt
Reszeli Soós István nem lehet nyugodt idei edzôi bemutatkozása elôtt
Németh Ferenc
Reszeli Soós István nem lehet nyugodt idei edzôi bemutatkozása elôtt
„Egy kicsit többet foglalkoztunk a fiatalokkal ezen a héten, mint korábban – mondta Böjte Attila, a lila-fehérek védője, aki csaknem két éve, Győrből igazolt a Megyeri útra. – Sokat beszélgettünk arról, hogy nem szabad csüggedniük, hiszen a mi fiatalabb éveinkben is előfordult, hogy nem voltunk mindig sikeresek. Ők nagyon sokat szerepelnek még az élvonalban, és nem szabad, hogy egy-két rosszul sikerült bajnoki elvegye a kedvüket. A sok beszélgetésen kívül semmi rendkívüli nem történt a héten, kedden Valére Billennel elemeztük a hétfő esti meccset, mindenki elmondhatta a véleményét. Úgy gondolom, összekaptuk magunkat, s Győrött már nem foglalkozunk a balul sikerült Diósgyőr elleni mérkőzéssel. Sok bajunk volt ebben a szezonban, éppen ezért szeretnénk szépen búcsúzni szurkolóinktól. Mindenképpen győzni akarunk vasárnap.”

A helyzet a győrieknél sem túl rózsás. Ugyanúgy, ahogy vasárnapi vendégük, a zöld-fehér gárda is elveszítette utóbbi három mérkőzését. Előbb az MTK (0–1), majd a Diósgyőr (3–4), végül pedig a Bp. Honvéd (1–4) győzte le Pajkos János csapatát, és az edző a harmadik kudarc után le is mondott. Érdekes, hogy nemcsak az utóbbi három forduló mérlege, de még a gólkülönbsége is ugyanaz a két együttesnek, egyaránt 4–9. A zöld-fehérek kispadjára leülő Reszeli Soós István egy meccsre ugrik be, a vezetők a téli szünetben keresnek majd végleges megoldást. Az ETO legeredményesebb futballistája ezen az őszön Bajzát Péter volt, aki már 11 gólt szerzett, ezzel vezeti is a góllövőlistát. Ha csak a támadók statisztikáit nézzük, a második legeredményesebb győri futballista Tokody Tibor, aki háromszor talált a kapuba. Ráadásul a győrieket páratlan sérüléshullám sújtja, a kulcsjátékosok közül Vincze Ottó, Mátyus János és Stark Péter is hosszú ideje a lelátóról figyeli a bajnokikat.


Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

----
Meccsmérleg:
2005–20062–5
2004–20051–1
2003–20040–0
2002–20030–0
2002–20031–3
Csatárgondok a liláknál
Miklós-nap alkalmából elhelyezték a megemlékezés virágait Fehér Miklós sírjánál az ETO labdarúgói és vezetői, majd a csütörtök délutáni edzést követően a fővárosba utaztak, és a bazilikában tisztelegtek Puskás Ferenc ravatalánál. Sokasodnak a problémák az utóbbi három mérkőzésüket elveszítő lila-fehéreknél. A csapattól másfél hete távozott az argentin Lucas Cariati, míg Rajczi Péter a Diósgyőr ellen agyrázkódást szenvedett, a csatár ugyan a kispadra leül majd, de csak végső esetben küldi őt pályára Valére Billen.

----
Meccsmérleg:
2005–20062–0
1999–20000–0
1991–19921–2
1990–19912–1
1989–19902–0
Dorge Kouemaha harcra kész
A Pécs elleni mérkőzést ingyen tekinthetik meg a szurkolók. A sokáig sérült Dorge Kouemaha felépülésével ismét két csatárral támadhat a Tatabánya. Az elmúlt hetekben több, környékbeli alacsonyabb osztályú csapatnál futballozó fiatalt próbáltak ki a PMFC-Pécs Plazánál. Fónai Balázs (Barcs), Kanizsai Péter (Kozármisleny), Bohner Roland (Mohács) és Zsók Ákos (Bonyhád) sorsáról hamarosan döntenek a vezetők. Keszei Ferenc vezetőedző a jövő hétre már nem tervez edzéseket, és szabadságra engedi játékosait.

---- Meccsmérleg:
A két csapat nem játszott egymással az élvonalban.

Szerződést kaphat a légiós
A próbajátékon lévő francia Jimmy Tchana harmadik mérkőzésén is betalált. Csütörtökön a Debrecen vegyes csapata a román másodosztályú nagyváradiakat verte meg 3–0-ra. A támadó a gólja után kisebb sérülést szenvedett, ennek ellenére jó esélye van arra, hogy szerződést ajánljanak neki. Nehéz helyzetbe került Lengyel Ferenc a vasárnapi bajnoki előtt. Három, a védekezésben meghatározó labdarúgója sem léphet pályára a hét végén, miután Fehér Attila, Kóczián Ferenc és Zováth János is három sárga lapja miatt kénytelen kihagyni az idényzáró mérkőzést.

----
Meccsmérleg:
2005–20062–2
2004–20051–1
2003–20042–0
2002–20031–2
2002–20033–2
Magasföldi József a karját törte
Lejárt az eltiltottak büntetése Székesfehérvárott, így a teljes keret Marijan Vlak rendelkezésre áll. A mérkőzés érdekessége, hogy a fehérváriaktól október közepén távozó edző, Csertői Aurél most a Sopronnal mutatkozik be a Sóstói Stadionban. Kartörést szenvedett Magasföldi József, a vendégek labdarúgója. A középpályán és a támadósorban is bevethető játékos egy hétközi edzésen sérült meg, és csak a szombati orvosi vizsgálat után derül ki, Csertői Aurél számíthat-e a 22 esztendős labdarúgóra.

----
Meccsmérleg:
2005–20061–1
Rákospalotai induló
A miskolci klub első alkalommal rendezi meg a DVTK-Mikulást. Az ünnepség vasárnap 9 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, amelyre 500 utánpótláskorú játékost várnak. A fiatalok mérkőzéseket is játszanak egymással, majd a korosztályok legjobbjai a felnőttegyüttes játékosaitól vehetnek át díjakat. Stúdióba vonultak a REAC labdarúgói, hogy lemezre énekeljék Szikora Róbert szerzeményét. Mivel a zenész szimpatizál a klubbal, írt egy új indulót, amelyet a pénteki edzést követően a játékosok közreműködésével vettek fel. A REAC-nál abban bíznak, hogy győztes meccsen debütál az induló.

----
Meccsmérleg:
1999–20001–3
1998–19991–1
1997–19982–6
1996–19970–1
1995–19963–2
Olasz befektetőre várva
A titokzatos olasz befektetőnek december 15-ig kell választ adnia a váci vezetőknek, szerepet vállal-e a klub működésében. Ezért is bír nagy jelentőséggel a bajnoki. Szalagavatót tartott szombaton a Szabó Ervin Gimnázium a Fáy utcai sportcsarnokban. Az angyalföldi iskola első végzős futballosztályába jár többek között Mogyoróssy Balázs, a Vasas labdarúgója is. Az ünnepségre meghívást kapott Vancsa Miklós, a piros-kékek ügyvezető igazgatója, illetve Mészöly Géza vezetőedző is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik