Késedelmi kamatot is követelnek

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.01.15. 01:51
Címkék
Miközben az újpesti vezetők annak örülnek, hogy a csapat könnyedén bejutott a terembajnokság debreceni döntőjébe, a háttérben továbbra is kénytelenek foglalkozni azzal, miként kerül be az egyesület kasszájába az a 30 millió forint, amely a tavalyi bajnoki második helyezésért jár a csapatnak. Ezt a pénzt a Magyar Labdarúgóligának kellett volna hónapokkal ezelőtt kifizetnie, hiszen az Újpest még tavaly szeptemberben állított ki erről számlát, ráadásul november 30-án a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége is határozatot hozott: a ligának fizetnie kell.
Ugyanakkor már az is bizonyos, hogy a ligatanács és az MLSZ elnöksége is foglalkozik majd ezzel az üggyel, mert az MLL elnöke, Tepszics Ignác és a szövetség első embere, Kisteleki István már megegyezett a kifizetés módjáról. Ez szép gesztus, ám mindkét testületnek el kell fogadnia azt az előterjesztést, amely szerint az MLL fizet a Debrecennek hatvanmillió forintot az aranyért, míg az MLSZ utal a másik két díjazottnak: az Újpestnek harminc-, a Fehérvárnak pedig tizennyolcmillió jár. A ligatanács minden bizonnyal elfogadja majd ezt a javaslatot, hiszen ezzel spórolnak az MLL-nek, áthárítva a kötelezettség egy részét a szövetségre. Az MLSZ elnöksége is elfogadhatja a javaslatot, hiszen a testületnek az az elsődleges célja, hogy békét teremtsen az ügyben, és Kisteleki István előterjesztését különben is rendre elfogadják. Az ülésen nem szavazhat majd Kovács Péter, az Újpest tulajdonosa és Szima Gábor, aki a Debrecent irányítja, hiszen mindketten érintettek. Az is biztosra vehető, hogy Újpesten ezt követően sem vonják majd vissza az MLSZ fegyelmi bizottságánál kezdeményezett eljárást, és a rendőrségre nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával beadott feljelentést.

„A mi elsődleges célunk ebben az ügyben, hogy ne csak a kötelezettségeinket kérjék számon rajtunk, hanem a jogaink is érvényesüljenek – mondta Dányi Szilárd, az újpestiek ügyvezetője. – Az Újpest FC-nek szeptember óta harmincmillió forintos követelése van a ligával szemben. Mivel a teljesítési határidő lejárt, az Újpestnek a továbbiakban késedelmi kamat követelése is van, ami most egymillió-négyszázezer forint, de ez napról napra több lesz. Az Újpest FC-nek nem az a célja a fegyelmi és a büntetőeljárás kezdeményezésével, hogy bárkit is »börtönbe juttasson«, hanem az, hogy tiszta viszonyok mellett, törvényesen, a jogszabályoknak megfelelően működjön az MLL, és ha nem így dolgozik a testület, azt ne lehessen egy kézlegyintéssel elintézni. Ha a törvényes működés helyreáll, és a mi jogszerű követelésünket teljesítik, a továbbiakban nem kívánunk eljárást indítani senki ellen, de addig mindenképppen fenntartjuk ezen igényünket is.

Tesszük ezt azért, mert az Újpest FC-nek az MLL kárt okozott azzal, hogy nem teljesítette kötelezettségét. Felhívnám a figyelmet arra is, hogy az általam kezdményezett büntetőeljárással kapcsolatban azt mondja a büntetőtörvénykönyv, hogy a vagyoni hátrány okozása két részből áll, egyrészt maga a kár, másrészt pedig az elmaradt haszon. Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogyha valakinek van harmincmillió forintja, és ezt hasznosítani akarja, akkor majdnem fél év alatt milyen nyereséget tud belőle összehozni. Néhány napja benyújtottuk a késedelmikamat-igényünket is, bár nagy reményeket nem fűzök a korrekt együttműködéshez. Amikor a titkárságvezetőnk egyeztetni akart a számlázással kapcsolatban a liga illetékesével, akkor azt a választ kapta, mindegy, mit ír rá, úgysem foglalkoznak vele. Sebaj, nem adjuk fel.”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik