„Dehogy akarnak kirúgni!”

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.01.20. 02:28
Címkék
Nem is olyan rég még imádta a magyar publikum Torghelle Sándort, ám a csatár, aki 2004 júniusában Kaiserlauternben két gólt lőtt a németek kapujába, mára sokat veszített a népszerűségéből. A korábbi kedvenc hosszú ideje nem tud gólt szerezni, ám végre jó hírek érkeztek vele kapcsolatban Görögországból: szerdán ő volt a PAOK–Panathinaikosz kupamérkőzés legjobbja.
Két és fél év alatt nagyot fordult a világ Torghelle Sándorral. Kétezer-négyben gólt rúgott a világbajnok braziloknak, majd kétszer is betalált az Oliver Kahn őrizte német kapuba. Különösen ez utóbbi tett volt értékes, hiszen azon a mérkőzésen e két gólnak köszönhetően győzött a magyar együttes. Torghelle Sándornál akkoriban kevés nagyobb kedvenc volt a honi futballpályákon, nem is csoda, hogy a németországi meccs után szinte azonnal megvette az angol Crystal Palace. Angliában aztán már nem ment a csatárnak, így egy év után kölcsönadták őt a görög Panathinaikosznak, de ebben a csapatban sem váltotta meg a világot. Miután letelt a szerződése, a csatár visszatért Angliába, de csak ideiglenesen, hiszen a klub vezetői eladták a PAOK Szalonikinek.A magyar csatár fizetése a legjobb

Torghelle Sándor reméli, hogy a jövôben tíz percnél jóval többet kap a válogatottban
Torghelle Sándor reméli, hogy a jövôben tíz percnél jóval többet kap a válogatottban
Meggyesi Bálint
Torghelle Sándor reméli, hogy a jövôben tíz percnél jóval többet kap a válogatottban
Eddig onnan sem jött vele kapcsolatban sok jó hír, hiszen Torghelle Sándor immár harminc hónapja(!) nem lőtt gól bajnoki meccsen. Ennyi idő alatt mindössze egy angol ligakupabeli találat jött össze, ez pedig, finoman szólva is kevés. Most azonban végre változott a világ: a huszonötszörös válogatott csatár a mezőny legjobbja volt a PAOK–Panathinaikosz mérkőzésen, amelyen csapata 2–1-es győzelmet aratott.
Torghelle Sándor két gólpasszt jegyzett.

– Jó pillanatban futballozott kiemelkedően, mert az a hír járja, hogy a PAOK vezetői meg akartak szabadulni öntől. Egy csapásra megváltozott a helyzete?
– Kezdjük a lényeggel, dehogy akarnak kirúgni Szalonikiből – mondta Torghelle Sándor. – Amikor felröppent ez a hír, odamentem a PAOK vezetőihez, és megkérdeztem tőlük, mi a helyzet. Egy szót sem mondtak arról, hogy rögvest el akarnának küldeni, de… A helyzet az, hogy én vagyok a keretben az egyik legjobban fizetett labdarúgó, viszont a klub nem áll túl jól anyagilag. Vagyis ha jó ajánlat érkezik értem, ami a klubnak és nekem is megfelel, akkor szóba kerülhet, hogy eladnak. Jót tenne a PAOK-nak, ha nem kellene engem fizetni. Hároméves szerződésem van itt, úgyhogy ha minden rendben lesz, akkor még sok időt töltök itt.

– Azért, gondolom, jobban érezné magát, ha folyamatosan játszana.
– Akkor lennék a legboldogabb! Voltak rosszabb periódusaim, amikor egyáltalán nem játszottam, most a Panathinaikosz elleni meccs után azért már sokkal jobban érzem magam. Jót tett az önbizalmamnak a meccs és a játék is. Persze ezt lassan el kell felejteni, és azon kell dolgozni, hogy a hétvégén, az Olympiakosz ellen is ott legyek a pályán. Sajnos nehéz helyzetből kell kijönnöm, hiszen a közelmúltban edzőt váltottunk, és most nekem újra bizonyítanom kell. Éppen ezért nem is panaszkodhatok arra, hogy megrepedt egy bordám a Panathinaikosz elleni meccsen, összeszorítom a fogam, és küzdök tovább. ---- H ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik