Már hét hónapja megkapták pénzüket az NB II bajnokai

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.01.20. 02:28
Címkék
Nemcsak az élvonalban, hanem az NB II-ben is járt a tavalyi bajnokság végén helyezési pénz – jelentős különbség, hogy a második vonalból feljutó csapatok meg is kapták a jussukat. Mint arról már korábban beszámoltunk, a nyáron dobogón végző Debrecen, Újpest és Fehérvár hiába várja a Magyar Labdarúgóligától a helyezésért járó pénzt, összesen bruttó 108 millió forintot. Az újpestiek már lépéseket is tettek az ügyben, hiszen fegyelmi eljárást kezdeményeztek az MLSZ fegyelmi bizottságánál, és feljelentést tettek a rendőrségen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt. A lila-fehérek számlát is adtak le követelésükről még tavaly szeptemberben, így őket a késedelmi kamat is megilleti, vagyis összesen 31.4 millió forintot várnak az MLL-től.

Ezzel szemben a két tavalyi NB II-es bajnoknál nyugalom van, hiszen a Paks és a Vác is megkapta már a neki járó öszszeget. A paksi ügyvezető, Haraszti Zsolt és váci kollégája, Ofella Zoltán egybehangzóan azt mondta, hogy még a múlt év nyarán megérkezett a csapathoz az az ötmillió forint plusz áfa összeg, amely az első helyért járt. Ez önmagában sem érdektelen hír – ismerve a liga fizetési hajlandóságát –, de ebből az újpestiek számára is levonható néhány egyáltalán nem lényegtelen következtetés.

Először is, hogy a ligában az elmúlt nyáron bizony volt pénz, pedig többen azt állítják: a szervezetnek abban az időszakban nem volt mozgatható tőkéje. A másik, ami talán ennél is lényegesebb: ezek szerint az NB I-es dobogósoknak valóban jár a pénz, holott ezt néhányan erősen vitatják. (Az élvonal és a másodosztály versenykiírásában is az szerepelt az előző évben, hogy a pénzdíjakról a bajnokság közben az MLL elnöksége dönt. Ugyanakkor többen úgy vélik, hogy a megszületett határozat jogtalan, mert akkor még nem volt a ligának elfogadott költségvetése. Ezzel indokolják azt is, hogy nem illeti meg pénz a dobogósokat.)

Nem elhanyagolható szempont, hogy az MLL akkori vezetői egyszerre döntöttek az NB I-es és az NB II-es prémiumok összegéről. Vagyis ha a második ligából feljutó csapatoknak járt a pénz, amelyet a Vác és a Paks meg is kapott, mi több, eddig senki sem követelte vissza az összeget, az azt bizonyítja, hogy jogos volt a kifizetés. Ebből viszont az következik, hogy nemcsak az újoncoknak, hanem a Debrecennek, az Újpestnek és a Fehérvárnak is illene megkapnia a pénzét.

Kérdés, mikor jutnak hozzá a jussukhoz?

S megint másik kérdés, hogy vajon miből...?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik