Meccsdömping az ősszel

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.06.29. 23:18
Címkék
Akár harminc mérkőzést is játszhat az őszi szezonban egy-egy magyar csapat, derült ki a 2007–2008-as bajnokság sorsolása kapcsán. A bajnokik és a Magyar Kupa-mecscsek mellett új sorozat lesz a Ligakupa, és nem zárható ki, hogy a sűrű program miatt kétnaponta kell majd pályára lépniük a csapatoknak.

Elkészítették az MLSZ-ben a 2007–2008-as bajnokság sorsolását, és átadták a tavalyi bajnokságban nyújtott kiemelkedő teljesítményekért járó díjakat. Az eseményen meglepetésre megjelent Haáz Ferenc, a Ferencváros technikai vezetője is, és többen azonnal sejteni vélték, hogy a zöld-fehérek mégiscsak az élvonalban indulhatnak majd… Erről szó sincs, Haáz Ferenc átvette az U19-es ferencvárosi csapat sportszerűségi díját, majd távozott. Akadt, aki megjegyezte: sajnálja, hogy a Fradi képviselőjének nincs dolga a sorsoláson.

Az őszi szezon programjának elkészítésekor lényegében semmi meglepő nem történt, hiszen ahogy sejthettük, Siófok–Újpest meccset rendeznek az első körben. A balatoniak szeretik, ha a nyári főszezonban közönségvonzó együttest fogadhatnak – régebben többször az FTC látogatott elsőként Siófokra. Viszont ez nem ment olyan simán, mint gondolnánk, hiszen egyik csapat sem kérhetett irányított sorsolást. A siófokiak azonban az újonc jogán jelezték, hogy ők otthon kezdenének, a lila-fehérek pedig – kis cselt bevetve – ahhoz ragaszkodtak, hogy az első, a tizenharmadik és a tizennegyedik fordulóban idegenben szerepeljenek. Mindkét kérést elfogadta a versenybizottság, sőt az Újpest azt a sorszámot kapta, amely az első körben a Siófok ellenfeléé…

Az esemény első harmada egyébként kívánságműsorra hasonlított, minden csapatnak volt legalább egy – a Tatabányának például három – kérése. Az viszont hamar kiderült, hogy ősszel és tavasszal egymást érik majd a mérkőzések. Augusztus 15-én elkezdődik az „NB I-es Sportszervezetek Kupája” névet kapó sorozat, itt négy négyes csoportba sorolják a csapatokat – területi elven később készül majd a beosztás –, az őszi és a tavaszi idény két győztese döntőt játszik majd egymással, és a végső nyertes indulhat az UEFA-Intertotó-kupában. A kupa mérkőzéseit jobbára szerdán rendezik, és a válogatott mérkőzései miatt sem lesz pihenő – ha például szombaton lép pályára Várhidi Péter csapata, akkor vasárnap a kupában szerepelnek majd a klubok. Az ősztől életbe lép egy új szabály is, amelynek értelmében – a sűrű program miatt – az eddigi 72 órás pihenővel szemben a klubok negyvennyolc óra elteltével játékra kötelezhetőek, tehát nincs kizárva, hogy szerdán és pénteken is játszik egy-egy csapat.

Ezzel természetesen alaposan megnő a mérkőzések száma. Az a csapat, amely két-három kört megy a nemzetközi sorozatban, és döntőig jut a csak Ligakupának becézett, máskülönben rettenetes nevű, már említett „NB I-es Sportszervezetek Kupájában” – gratulálunk az elnevezőnek! –, akár negyven meccset is játszhat ebben a fél évben.

És aki kevesellné az őszi szereplést, annak egy jó hír: a tavaszi szezonból decemberre még előre hoznak három Ligakupa-fordulót…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik