Pénz nélkül a magyar futball

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.07.04. 10:58
Címkék
Botrány az MLSZ-ben: a magyar labdarúgás átmenetileg egyetlen svájci frankot sem kaphat a FIFA-tól vagy az UEFA-tól, hiszen a tévéjogokkal korábban rendelkező Kentaro cég feljelentése nyomán a svájci bíróság befagyasztotta a kifizetéseket.

Svájcban elzárták a csapot. Egyelőre egy huncut garas sem jön a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgószövetségtől (UEFA) az MLSZ kasszájába. Ennek oka az, hogy a Magyar Labdarúgószövetséget feljelentette a Kentaro AG nevű cég, amely korábban rendelkezett a televíziós jogokkal, és a marketingügyeket is intézhette. A hírt a svájci cég közleménye nyomán tudta meg a magyar média. A cég egészen tavaly februárig dolgozott az MLSZnek, ám amikor Kisteleki István lett a szövetség elnöke, ő szinte azonnal, egyoldalúan felmondta a szerződést. A Kentarót Pellady Péter hozta össze az MLSZ akkori elnökével, Bozóky Imrével, és mivel kapcsolatban áll a brazil labdarúgó-szövetséggel is, kétségtelen, hogy igen jelentős vállalkozásról van szó.

A Kentaro AG korábban hajlott a megegyezésre, hiszen 2.485 millió eurós – 610 millió forintos – kártérítést követelt az MLSZ-től. Marc Rautenberg, a cég magyarországi tevékenységéért felelős szakembere korábban már nyilatkozott arról, hogy a vállalat szerette volna bírósági eljárás nélkül lezárni az ügyet, de állítása szerint az MLSZ vezetői nem voltak nyitottak erre.

Információink szerint a perben sokkal nagyobb összeget követel a Kentaro AG, mint amit elfogadott volna korábban kártalanításként. Más forrásból úgy tudjuk, a cég nyolc-

Folytatás a 3. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik