„Harcolok a lilákért!”

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.07.22. 00:18
Címkék
Az Újpest egyik legkeresettebb futballistája Rajczi Péter. A tavasszal az angol második vonalban szereplő Barnsley labdarúgója volt, ám nyáron visszatért a Megyeri útra. Siófokon pályára lép, talán még a következő fordulóban is, de lehet, végül elhagyja a klubot.

Rajczi Péter helyzete hasonlít az egy évvel ezelőttihez.

Az idő tájt is Újpesten készült, de egyáltalán nem volt biztos, hogy marad. Az akkori edző, Valére Billen kirakta őt a keretből, így nem is csoda, hogy nem kelt el. A mostani szakvezető, Urbányi István bízik benne, és szerepelteti a Siófok ellen is.

Vagyis a játékosnak az idén lesz még lehetősége arra, hogy felhívja magára a figyelmet és külföldön találjon magának csapatot.

Megy vagy marad?

Ezt egyelőre nem tudom – mondta Rajczi Péter. – Egy biztos, most az első perctől kezdve küzdhetek az Újpestért, hiszen a keret teljes jogú tagja vagyok. Urbányi István nem foglalkozik azzal, mi lesz majd, hanem azt vallja, hogy a jelennel kell törődni. Ha úgy látja, hogy tudok segíteni, akkor harcolok a lilákért.

Jól sejtem, hogy a NAC Bredához nem szegődik?

Jól. A hollandok eljöttek, megnéztek, hazamentek és azóta nem beszéltünk. Augusztus harmincegyedikéig tart a nemzetközi átigazolási időszak, vagyis van még idő. Persze ha nem jön megfelelő ajánlat, akkor maradok, hiszen jövő nyárig szerződés köt az Újpesthez.

Inkább menne, vagy maradna?

Nem titkolom, szeretnék újra külföldön futballozni.

Van olyan része a légióskodásnak, amely nem jobb, mint egy Megyeri úti lehetőség?

Már hogyne lenne. Vélhetően nem kapok olyan ajánlatot, amely egy bajnokesélyes csapathoz hívna. Be kell látni, hogy efféle együttesek ritkán keresnek magyar csatárt. Újpesten viszont egyértelműen az arany a cél, és ez azért mindenképpen vonzó. Ugyanakkor külföldön

mások a lehetőségek, más a futball atmoszférája is.

Kétszer már majdnem bajnok lett az Újpesttel. Minden bizonnyal motiválja, hogy remek együttes formálódik a negyedik kerületben.

Természetesen szeretnék én is aranyérmes lenni végre, de nem tudom, mennyire reális ez a cél. Kétségtelen, hogy jó csapat az Újpest, hiszen több kiváló futballistája is van. Azt viszont még senki sem tudja megmondani, mire is lesz képes valójában ez a gárda. Sok most a külföldi játékos, ha csak a siófoki kezdőcsapatot nézzük, öt nemzetiséget számolhatunk össze, de a teljes

keretben öszszesen hét ország játékosa található.

Ha minden jól sikerül, még hét országra szóló mulatságot is csaphatnak a végén.

Nagyon remélem, és azon leszek, hogy ez sikerüljön. Az első három hely valamelyikének megszerzése feltétlenül elérhetőnek tűnik. Viszont az is biztos, hogy kell még legalább egy hónap, mire teljesen összeállunk. És akkor nem is említettük, hogy a keretben is lehetnek változások, Vaskó Tamás Angliában volt próbajátékon és talán nekem is lesz újabb lehetőségem. Szóval, sok minden történhet még a klubnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik